14 fotografii tulburătoare, făcute cu puțin timp înainte de tragedie

Fotografia este una dintre cele mai mari invenții din istorie. Ne ajută să surprindem momentele uimitoare din viețile noastre, să imortalizăm lucrurile unice din jurul nostru. Dar o fotografie poate să capteze și clipele dinaintea unui eveniment care îți schimbă viața.

Deși par obișnuite, fotografiile pe care le-am inclus în acest articol au fost realizate cu doar câteva clipe înaintea unor momente tragice. Privite retrospectiv, ele capătă un aer care ne invită la reflecție.

1. Luați de valuri

Deborah Garlick

Pe 26 decembrie 2014, un uriaș val tsunami a lovit coastele Asiei de Sud, ucigând circa 230.000 de oameni. Una dintre victime a fost britanica de 31 de ani Deborah Garlick. La acel moment, se afla în Thailanda, pentru a petrece Crăciunul departe de frigul de acasă.

Câteva luni mai târziu, una dintre rolele de film nedevelopat ale lui Deborah a ajuns la părinții ei. Această fotografie a fost făcută cu câteva zile înainte ca tânăra să fie ucisă de tsunami.

2. Accelerând spre moarte

Ayrton Senna

Ayrton Senna a fost considerat unul dintre cei mai buni piloți de curse din toate timpurile. A câștigat trei trofee de Formula 1, dar asta nu l-a făcut invincibil. Pe 1 mai 1994, mașina pe care o conducea a intrat într-un parapet de beton.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Această fotografie a fost făcută în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, la scurt timp după ce pilotul s-a urcat în monopost. Din păcate, în timpul acestei curse, el a pierdut controlul volanului și a murit din cauza rănilor suferite.

3. O tragedie colectivă

Echipa de patinaj

Pe 15 februarie 1961, lotul de patinaj artistic al Statelor Unite ale Americii s-a îmbarcat în zborul 548, New York – Bruxelles. Membrii echipei urmau să ia parte la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic din Praga.

Ei au făcut această fotografie pentru a avea o amintire a acelor momente, dar sfârșitul aventurii lor a fost unul tragic. Avionul a întâmpinat niște probleme tehnice, iar când a încercat să aterizeze, s-a prăbușit. Toți cei aflați la bord și-au pierdut viața.

4. Sinucidere în direct

Budd Dwyer

În 1987, trezorierul statului american Pennsylvania, Budd Dwyer, a fost condamnat pentru că a luat mită pentru un contract guvernamental. El trebuia să își afle sentința pe data de 23 ianuarie a acelui an.

Pe 22 ianuarie, a convocat o conferință de presă și s-a împușcat în fața tuturor, în timpul transmisiunii în direct. Incidentul sângeros a fost de neuitat și cu adevărat înfiorător.

5. Sacrificiul unui erou

Moira Smith

Ofițerul de poliție Moira Smith, din New York, a fost martorul momentului în care primul avion a lovit unul dintre turnurile gemene, pe 11 septembrie 2001. Ea a fost primul ofițer aflat la fața locului. Smith a intrat într-unul dintre turnuri și a început să evacueze oamenii.

Aceasta este ultima fotografie a Moirei Smith. După momentul surprins de aparatul foto, ea a intrat în turnul sudic și a murit după ce clădirea s-a prăbușit.

6. Destinația finală

Zborul MH17

Pe 17 iulie 2014, Petra și fiul ei de 15 ani, Gary Slok, zburau spre casă după o vacanță extraordinară în Malaezia. Cei doi au făcut această fotografie după ce s-au urcat în avion.

Din păcate, cursa MH 17 a Malaysia Airlines, în care se aflau, a fost doborât de o rachetă ucraineană. Nu au exitat supraviețuitori.

7. Autoportretul morții

Hilda Clayton

În 2013, Hilda Clayton, specialist în cadrul armatei SUA, se afla în Afganistan. Ea participa la un exercițiu cu muniție de război, care avea drept scop antrenarea soldaților afgani în tehnica fotografiei de război.

În timpul exercițiului, s-a declanșat o explozie care i-a ucis pe Clayton și pe patru soldați afgani. Această fotografie a fost făcută cu câteva clipe înainte să moară.

8. Când fanii atacă

John Lennon

Pe 8 decembrie 1980, muzicianul John Lennon se afla în drum către studioul de înregistrări. Într-o clipă care s-a dovedit fatidică, fostul membru al trupei The Beatles s-a oprit pentru a semna un autograf pentru Mark David Chapman. De altfel, acesta din urmă poate fi văzut în imagine, în partea dreaptă.

Apoi, Chapman a așteptat întoarcerea lui Lennon și l-a împușcat de patru ori în spate. Cântărețul a fost transportat urgent la spital, dar a decedat în scurt timp.

9. Atacul taurului furios

Taurul furios

Luptele cu tauri sunt populare în țările sud-americane și în Europa, mai ales în Spania. Toreadorii cunosc riscurile atunci când intră în arenă cu un taur.

Agresivitatea animalelor și gradul de risc implicat îi încântă pe spectatori, dar la această coridă publicul a avut parte de o surpriză. În loc să atace toreadorii, taurul a alergat spre mulțime și a sărit peste gard. A rănit peste 40 de oameni.

10. Moartea pândește la tot pasul

Jenni Rivera

Populara cântăreață mexicană Jenni Rivera s-a urcat într-un avion privat pe 8 decembrie 2014, după ce susținuse un concert. Artistei i s-au alăturat mai mulți colegi și prieteni, care au fost surprinși în această fotografie.

20 de minute mai târziu, controlorii de trafic aerian au pierdut legătura cu avionul, care a dispărut de pe radare. O zi mai târziu, epava avionului a fost descoperită și, din păcate, nimeni nu a supraviețuit prăbușirii.

11. Natura poate fi extrem de periculoasă

Loviti de fulger

În 1975, Michael McQuilken, în vârstă de 18 ani, împreună cu fratele și sora lui, a decis să-și petreacă o după-masa cățărându-se pe Moro Cliff, din California.

Dar afară ploua și fulgera. Când au văzut că părul li se electrizează, amuzați, ei au făcut o fotografie. Câteva minute mai târziu, fulgerul l-a lovit pe Sean, care avea doar 12 ani.

El a suferit arsuri de gradul trei pe coate și pe spate, dar a supraviețuit în mod miraculos.

12. O cascadorie cu final nefericit

Robert Overacker

Cascadorul Robert Overacker a mers cu ski jet-ul peste cascada Niagara. Sună ca un act sinucigaș, dar el plănuia ca, la momentul căderii, să deschidă o parașută.

Din nefericire, parașuta nu s-a deschis și el a căzut în gol 54 de metri. Impactul cu apa l-a ucis.

13. O faptă bună sfârșită tragic

Ki-Suck Han

Metroul din New York a fost scena unei tragedii greu de uitat. În 2012, un bărbat de 59 de ani, pe nume Ki-Suck Han, a fost aruncat sub tren în timp ce încerca să-i protejeze pe ceilalți călători de un bărbat violent.

În timpul încăierării, acesta din urmă a reușit să-l împungă pe Ki-Suck Han pe șinele de metrou. Martorii au încercat în zadar să oprească metroul, care l-a lovit pe Han din plin. Un fotograf de la ziarul The New York Post se afla pe platformă și a fotografiat oribilul incident.

14. Lovitura salvatoare

Jared Michael

Aflat în vacanță în Peru, Jared Michael se îndrepta spre Machu Picchu. Tânărul s-a decis să se oprească lângă calea ferată, pentru a filma un tren care se apropia. Din păcate, el nu a calculat bine distanța.

În încercarea de a-l îndepărta pe turist de pericol, mecanicul de tren l-a lovit cu piciorul în cap. Trenul avea o viteză de 27 de kilometri, așa că lovitura nu a fost prea serioasă. În plus, ea a fost cea care i-a salvat tânărului viața.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu