Trebuie să le vizitezi: 15 cele mai frumoase locuri din lume

Trebuie să le vizitezi 15 cele mai frumoase locuri din lume featured.fw_compr

Lumea este plină de locuri magice, fie că vorbim despre peisaje care-ți taie răsuflarea sau despre orașe parcă desprinse din povești. Oricărui iubitor de călătorii i-ar fi dificil să aleagă dintre atâtea opțiuni.

De aceea, am decis să alcătuim un top cu cele mai frumoase locuri din lume. Cum există sute de regiuni care ar fi meritat să ajungă pe lista noastră, le prezentăm pe cele mai reprezentative.

Iată, așadar, 15 dintre cele mai frumoase locuri din lume, pe care merită să le vezi. Pentru că, așa cum spunea Eleanor Roosevelt:

„Scopul vieții este să o trăiești, să o guști, să experimentezi cât mai mult, să cauți mereu, fără frică, experiențe noi.”

1

Cel mai umed loc de pe Pământ

Cele mai frumoase locuri din lume - Insula Kauai
Foto: Pinterest

Insula Kauai, din Hawaii, merită medalia pentru cel mai ploios loc din lume. Datorită climatului, aici s-a dezvoltat un adevărat paradis tropical. Pe insulă poți să faci drumeții, să înoți, să te plimbi cu bicicleta sau să sari în apă de pe stânci.

2

Bora Bora și bariera de corali

Cele mai frumoase locuri din lume - Bora Bora
Foto: Pinterest

Bora Bora este a doua intrate pe lista noastră cu cele mai frumoase locuri din lume. Insula Bora Bora este o insulă formată de lava unui vulcan care acum este stins.

Aici poate fi admirată o superbă barieră de corali, iar ecosistemul recifului face ca apa să aibă o transparență hipntizantă.

3

Cele mai frumoase locuri din lume: Terasele de orez Longsheng

Cele mai frumoase locuri din lume - Longsheng
Foto: Pinterest

Denumirea Longsheng vine de la Longji, care înseamnă „spatele dragonului”. Terasele pe care este plantat orezul seamănă cu solzii de pe spatele unui dragon. Peisajul este uimitor, iar verdele crud al plantațiilor de orez este spectaculos.

4

Cascada Victoria, o cădere de apă maiestuoasă

Cele mai frumoase locuri din lume - Cascada Victoria
Foto: Pinterest

Cascada Victoria, de la granița dintre Zambia și Zimbabwe, este cea mai mare cascadă din lume, ca suprafață. Cascada transportă o cantitate de 1.088 de metri cubi de apă pe secundă. Apa cade de la o înălțime de 76 de metri, făcând un spectacol care merită văzut.

5

Amazonul, fluviul la superlativ

Cele mai frumoase locuri din lume - Amazon
Foto: Pinterest

Fluviul Amazon este „artera” celei mai mari păduri tropicale și unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Amazonul are cel mai mare debit de pe Terra și este cel mai lung fluviu din lume (după alte măsurători, Nilul este cel mai lung).

Pădurea tropicală care îl înconjoară reprezintă mai mult de jumătate din pădurea tropicală a lumii.

6

Un curcubeu între munți

Cele mai frumoase locuri din lume - Muntii Curcubeu
Foto: Pinterest

Munții Curcubeu din Zhangye Danxia, China, arată ce frumuseți pot realiza de-a lungul mileniilor intemperiile și eroziunea. Culorile deosebite ale muntelui sunt rezultatul mineralelor asociate cu piatra de gresie. Muntele este colorat în nuanțe de roșu, verde și galben.

7

Plaja magică din Thailanda

Cele mai frumoase locuri din lume - Plaja Railay
Foto: Pinterest

Plaja Railay, din Thailanda, este un loc magic, unde poți ajunge doar cu barca. Railay este un loc unde îți poți petrece timpul cățărându-te pe falezele de calcar, explorând peșterile vaste sau înotând spre insulele din apropiere.

8

Cele mai frumoase locuri din lume: Castelul Neuschweinstein

Cele mai frumoase locuri din lume - Castelul Neuschweinstein
Foto: Pinterest

Lăsăm în urmă paradisurile tropicale și călătorim spre locuri mai reci. Castelul Neuschweinstein, care datează din secolul al XIX-lea, este situat în sudul Germaniei și a inspirat Castelul Frumoasei Adormite din producția Disney.

Acest loc este vizitat în mod regulat în timpul lunilor de vară. Castelul este un simbol al refugiului și al păcii.

9

Islanda și aurora boreală

Cele mai frumoase locuri din lume - Aurora Boreala
Foto: Pinterest

Datorită aurorei boreale, Islanda a câștigat un binemeritat loc în topul cu cele mai frumoase locuri din lume. Spectacolul natural de cerul arctic este una dintre cele mai mari atracții turistice ale Islandei.

10

Antarctica, plină de viață

Cele mai frumoase locuri din lume - Antarctica
Foto: Pinterest

Antarctica este cel mai rece, cel mai bătut de vânturi, cel mai uscat și cel mai înalt dintre cele șapte continente. În ciuda climatului extrem de dur, aici trăiesc numeroase animale. Milioane de pinguini își au habitatul aici.

11

Un parc natural uimitor

Cele mai frumoase locuri din lume - Parcul Yellowstone
Foto: Pinterest

Parcul Yellowstone este cel mai vechi parc național din SUA și, probabil, din lume. Poți să mergi cu mașina prin parc și vei întâlni o varietate de animale sălbatice, aflate la câteva zeci de metri de tine.

12

Fiordul Tracy Arm, o splendoare creată de ghețari

Cele mai frumoase locuri din lume - Fiordul Tracy Arm
Foto: Pinterest

Fiordurile oferă un spectacol impresionant și ne arată ce minunății poate crea natura. Sunt create prin eroziunea înceată a văilor munților, pe măsură ce ghețarii se deplasează în jos, către mare.

Deși Norvegia este faimoasă pentru fiordurile ei, am inclus pe lista cu cele mai frumoase locuri din lume Fiordul Tracy Arm, din Alaska. În apele care se lovesc de țărm înoată balene ucigașe și se găsește un recif de corali.

13

Cele mai frumoase locuri din lume: Peisajul sculptat de ghețari

Cele mai frumoase locuri din lume - Torres del Paine
Foto: Pinterest

Munții pitorești, ghețarii, lacurile și râurile fac din parcul național Torres del Paine, din Patagonia, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Aici, aventurierul german Hermann Eberhard a descoperit, în 1895, scheletul unui Megatherium, care a trăit în Pleistocen. A fost cea mai mare specie de animal leneș, având dimensiunile unui elefant.

14

Cele mai frumoase locuri din lume: Insula Svalbard

Cele mai frumoase locuri din lume - Insula Svalbard
Foto: Pinterest

Insula Svalbard este situată în Oceanul Arctic, la nord de Europa continentală. Svalbard este cea mai nordică așezare cu populație permanentă din lume. La o plimbare prin Svalbard nu este ieșit din comun să vezi urși polari, reni și vulpi arctice.

15

Pădurea Arashiyama, Japonia

Cele mai frumoase locuri din lume - Padurea Arashiyama
Foto: Pinterest

Nicio fotografie nu poate reda sentimentul pe care îi ai când pășești în pădurea de bambus Arashiyama. Aflată în prefectura Kyoto, pădurea arată ca un paradis verde. Bambușii înalți de zeci de metri îți creează senzația că te afli într-o lume ireală.

Acum, că ai ajuns la final, lasă din mână telefonul, nu mai pierde timpul pe Facebook și ia-ți bilete pentru următoarea aventură!

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

3 comentarii la „Trebuie să le vizitezi: 15 cele mai frumoase locuri din lume”

Lasă un comentariu