13 imagini rare din momente care au marcat istoria

Despre majoritatea evenimentelor care s-au petrecut în istorie am aflat doar din cărți și din relatările altora. Odată cu apariția camerelor de fotografiat, lucrurile au început să se schimbe.

Evenimentele importante au fost imortalizate în fotografii, martore fidele a ceea ce s-a petrecut. Iată o colecție de imagini rare, ce ne transpun în atmosfera unora dintre cele mai importante momente din istorie.

1

Asasinarea lui John F. Kennedy

Imagini rare - JFK
Foto: Wikimedia

22 noiembrie 1963: Imediat după ce președintele John F. Kennedy este împușcat, agentul serviciului secret american, Clint Hill, sare în limuzina prezidențială.

2

Neil Armstrong în modulul lunar

Imagini rare - Neil Armstrong
Foto:Wikimedia

21 iulie 1969 – astronautul american Neil Armstrong, la bordul modulului lunar, la întoarcerea din spațiu.

3

Supraviețuitori de pe Titanic

Imagini rare - Titanic
Foto: Wikimedia

15 aprilie 1912: Ultima barcă de salvare care a părăsit Titanicul se apropie de nava Carpathia.

4

Asasinarea lui Martin Luther King Jr.

Imagini rare - Martin Luther King
Foto: Joseph Louw/LIFE

Pe 4 aprilie 1968, Martin Luther King Jr. este împușcat mortal în timp ce se află la balconul motelului Lorraine din Memphis. La câteva secunde după eveniment, membrii echipei sale arată cu degetul în direcția de unde s-a tras.

5

Imagini rare - Bătălia de la Gettysburg

Imagini rare - Gettysburg
Foto: Wikimedia

Fotografia de mai sus surprinde doar o parte infimă din victimele bătăliei de la Gettysburg (1-3 iulie 1863), cea mai sângeroasă bătălie din istoria SUA și un moment de cotitură în Războiul Civil American.

6

Adolf Hitler preia puterea

Imagini rare - Adolf Hitler
Foto: Robert Sennecke/Arhivele Federale Germane

Pe 30 ianuarie 1933, mulțimea îl Aplaudă pe Adolf Hitler (aflat la fereastra din centru), imediat după ce a fost numit cancelar.

7

Moartea lui Rasputin

Imagini rare - Rasputin
Foto: Wikimedia

Cadavrul lui Grigori Rasputin, după ce a fost scos din apele râului Neva. Rasputin a fost ucis pe 30 decembrie 1916.

8

Imagini rare - Atacul nuclear de la Hiroshima

Imagini rare - Hiroshima
Foto: Wikimedia

6 august 1945: Ciuperca nucleară se ridică deasupra orașului japonez Hiroshima, la doar câteva minute de la atacul nuclear care a distrus orașul. Această fotografie, descoperită în 2013, este una dintre cele câteva fotografii ale exploziei realizate de la sol.

9

Momentul care a declanșat Primul Război Mondial

Imagini rare - Gavrilo Princip
Foto: Wikimedia

Polițiștii îl capturează pe Gavrilo Princip, tânărul care i-a asasinat pe arhiducele Franz Ferdinand și pe soția sa, pe 28 iunie 1914.

10

Masacrul de la Wounded Knee

Imagini rare - Masacrul Wounded Knee
Foto: Northwestern Photo Co./Biblioteca Congresului American

Soldații americani îngroapă cadavrele amerindienilor căzuți victime masacrului de la Wounded Knee. Evenimentul a avut loc pe 29 decembrie 1890, când americanii au ucis peste 300 de băștinași.

11

Tentativa de asasinare a lui Ronald Reagan

Imagini rare - Reagan
Foto: MIKE EVENS/AFP/Getty Images

30 martie 1981: Polițiștii și agenții serviciilor secrete americane reacționează la câteva secunde de la tentativa de asasinat în urma căreia președintele Ronald Reagan a fost rănit.

12

Imagini rare - Mona Lisa se întoarce la Luvru

Imagini rare - Mona Lisa
Foto: Lifebuzz

Din 1939 și până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, tabloul Mona Lisa a fost ținut ascuns, pentru a nu fi luat de naziști.

13

Statuia Libertății în timpul construcției

Imagini rare - Statuia Libertatii
Foto: Lifebuzz

Paris, 1884: Muncitorii lucrează de zor la construcția Statuii Libertății.

Ca să știi mai mult

O carte-album de colecție cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii și descrierea istoriei acestora. Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii! De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai importante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din întreaga lume, dar și că este un mod de a aduce în atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafică de excepție ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta.

Comandă cartea „100 de fotografii care au schimbat lumea” pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>