Cele mai bizare (și mai periculoase) 12 metode de slăbit folosite de oameni

Să slăbești nu e ușor, însă principiul din spatele pierderii în greutate e același: dacă mănânci sănătos și faci mișcare în mod regulat, vei reduce numărul kilogramelor. Dietele alimentare stricte, exercițiile fizice și alte metode din ziua de azi ajută oamenii să găsească soluțiile care li se potrivesc, deoarece atingerea unei greutăți normale nu trebuie să fie o tortură.

Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa. Generațiile de dinaintea noastră au folosit niște metode de slăbit de-a dreptul îngrozitoare.

Nici chiar cel mai înzestrat torționar nu ar fi putut inventa așa ceva. Chiar dacă aceste tehnici aveau drept rezultat pierderea câtorva kilograme, efectele secundare erau, de obicei, teribil de stânjenitoare, dureroase sau chiar mortale.

1. Metode de slăbit – „Adoptă o tenie”

metode de slăbit
Foto: wcbe.org

Înghite un chist din carne de vită infestată cu tenii și kilogramele se vor topi pur și simplu. Cel puțin asta susțineau dieteticienii din epoca victoriană.

Teoretic, parazitul devenea mare și puternic, absorbind mâncarea care în mod normal i-ar fi îngrășat gazda. Cu alte cuvinte, tenia se asigura că gazda sa era suficient de malnutrită, încât să scadă în greutate.

metode de slăbit
Foto: ringsfa.com

Când cel care ținea dieta ajungea la greutatea dorită, înghițea o pilulă de deparazitare, care ucidea tenia.

2. Metode de slăbit – „Fă-ți o clismă cu iaurt”

metode de slăbit
Foto: tpt.org

Ai auzit vreodată de numele doctorului John Kellogg? A fost fondatorul companiei producătoare de cereale care a lansat mărci importante, cunoscute inclusiv în România, precum Froot Loops.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Kellogg s-a implicat mult și în domeniul sănătății. Care era metoda lui de slăbire? Clisma specială! Doctorul Kellogg era mult mai mult decât un negustor de cereale.

metode de slăbit
Foto: timeline.com

A condus un sanatoriu. Acolo, trata pacienții cu terapii pe bază de hidroșocuri și electroșocuri, precum și cu clisme cu iaurt. Scopul acestora din urmă era de a curăța și reîmprospăta flora intestinală.

3. Metode de slăbit – „Înghite niște arsenic”

metode de slăbit
Foto: lifebuzz.com

Care este cel mai bun scenariu în cazul consumului de arsenic? Dureri de cap, crampe musculare, convulsii, poate și niște diaree. Cel mai rău scenariu? Toate cele enumerate mai sus, plus moartea.

metode de slăbit
Foto: redef.com

Așa că, era perfect normal ca victorienii să folosească metaloidul la fabricarea pilulelor de slăbit, nu? Cei care vindeau pilule de slăbit susțineau că acestea accelerau ritmul metabolic și că nivelurile de arsenic din pilule erau infime.

Însă cei care își doreau un metabolism mult accelerat înghițeau adeseori câte un pumn din aceste pilule. Poți să-ți imaginezi ce urma.

4. Metode de slăbit – „Mestecă și scuipă”

metode de slăbit
Foto: vikonloppu.com

Horace Fletcher, cel care a inventat această metodă de slăbit și-a câștigat porecla de „Marele Rumegător”. Fletcher nu a renunțat la niciun aliment în cadrul dietei sale. În schimb, el mesteca mâncarea preferată… și apoi o scuipa.

Teoria din spatele acestei metode de slăbit de la începutul secolului XX era foarte simplă: cei care țineau dieta se puteau bucura de gustul mâncării, numai că nu înghițeau și nu digerau nimic.

Kilogramele „pur și simplu se topeau”. Că doar ăsta este efectul malnutriției și al înfometării!

5. Fumează pentru o siluetă perfectă

metode de slăbit

În anii ’20, companiile de tutun, precum Lucky Strike, își făceau reclamă susținând că inhalarea câtorva fumuri din țigaretele lor avea să ducă la o mare pierdere în greutate. Desigur, o asemenea aserțiune nu era complet nefondată, ci doar vicleană.

Fumatul țigărilor tăia pofta de mâncare și fumătorii mâncau mai puțin. Însă pentru aceste beneficii nu prea merită să faci cancer.

6. Scapă de kilograme ascultând muzică

metode de slăbit
Foto: doyouremember.com

Dacă vrei să slăbești, trebuie doar să asculți niște melodii special concepute pentru lupta cu kilogramele. Asta era opinia unui expert în medicină din anii ’20, pe nume Wallace Rogerson.

Kilogramele „pur și simplu se topeau” dacă puneai în fonograf un disc recomandat de Rogerson. Cum? Reclama pentru discurile muzicale de slăbit susținea că „metoda Wallace lucrează alături de Mama Natură”, ceea ce era totuna cu a spune „trebuie doar să ai încredere în noi.”

7. Metode de slăbit – „Poartă un corset de cauciuc”

metode de slăbit
Foto: ifuun.com

Un truc pentru slăbit le cerea celor interesați să își tragă pe ei un corset de cauciuc și să aștepte ca acesta să își facă efectul. Pe măsură ce se plimbau, corsetul le comprima intestinele și le zdrobea coastele, însă reușeau să pară mai slabi.

Din punct de vedere științific, corsetele nu aveau o bază prea solidă. Ele provocau transpirație în exces, fiindcă pielea nu putea respira. Astfel, cel care transpira pierdea din cantitatea de apă din corp, pe care o punea în curând înapoi.

8. Metode de slăbit – „Spală-te cu săpun”

metode de slăbit
Foto: boredomtherapy.com

Reclama la un săpun de slăbit (marca „La-Mar”) se lăuda că acesta „îndepărtează prin spălare grăsimea și întinerește”. În plus, „reglează ca prin magie bărbia dublă, abdomenul, gleznele dizgrațioase, încheieturile cu aspect urât, precum și alte zone cu un surplus de grăsime.”

După cum probabil ai ghicit, săpunul a fost inventat de un chimist care nu știa nimic despre știința pierderii în greutate. Totuși, mărcile de săpun pentru slăbit ale competitorilor au început să umple rafturile magazinelor, iar lumea a stat la coadă să le cumpere.

9. „Conectează-te la o instalație pentru slăbit”

metode de slăbit
Foto: lifebuzz.com

Saloanele pentru slăbit ar fi putut la fel de bine să fie camere de tortură din Gulag. Femeile erau îndesate în mașinării pline de furtunuri, bobine și explozoare de aer, care promiteau pierderea în greutate.

Bineînțeles, aceste mașinării nu aveau niciun efect. Proprietarii lor susțineau că ele dizolvă grăsimile prin aplicarea de șocuri și scuturături.

O reclamă din anii ’40 le spunea femeilor că, deși ajutaseră la câștigarea celui de-Al Doilea Război Mondial, mai aveau de învins și în lupta împotriva grăsimii.

10. Slăbește purtând pantaloni pentru saună

metode de slăbit
Foto: read01.com

Pantalonii pentru saună erau la modă în anii ’70 și erau exact ceea ce spune și denumirea lor: o saună portabilă, pe care oamenii o purtau sub formă de pantaloni. Îi trăgeai pe tine și transpirai în neștire pe timpul verii.

metode de slăbit
Foto: alfa.it

Problema? La fel ca în cazul corsetelor, acești pantaloni ajutau numai la transpirație. Prin transpirație dădeai jos un kilogram sau două, însă câteva pahare de apă puneau greutatea înapoi.

Așa că pantalonii erau mai degrabă inutili (și nu erau nici tocmai stilați).

11. Curelele cu vibrații dau burta jos

metode de slăbit
Foto: lotten.se

Cureaua cu vibrații a prins la bărbații și femeile din întreaga lume. Această metodă de a scăpa repede de grăsime era la fel de ridicolă ca teoria științifică din spatele ei.

Cei care voiau să dea jos câteva kilograme stăteau pe o platformă și puneau cureaua în jurul zonei-țintă. Apoi, cureaua vibra. Și tot vibra.

În cele din urmă, printr-o intervenție divină, greutatea în plus își făcea bagajele și pleca. Evident, lucrurile nu stăteau deloc așa.

12. Cel mai bun sfat pentru slăbit: „Hrănește-te cu aer!”

metode de slăbit
Foto: indiflixx.com

Dietele cu lumină solară și aer: această metodă de pierdere în greutate includea porții regulate de respirație adâncă și lumină solară. Și renunțatul la mâncare.

Un susținătoare al acestei diete, Hira Ratan Manek (fotografia anterioară), credea că privitul în Soare cu regularitate ajuta, de asemenea, la slăbit.

Această metodă de slăbit ciudată avea rădăcini spirituale și religioase și se credea că face grăsimea să dispară (pe lângă faptul că priva oamenii de nutrimente vitale).

Desigur, recunoaștem ușor numele comun al acestei diete: înfometare. În acest condiții, nu putem decât să ne bucurăm că știința medicală și metodele de pierdere în greutate au progresat și ne-au scutit de clismele cu iaurt.

Care dintre dietele de astăzi crezi că vor fi considerate ridicole în viitor? Care dintre metodele descrise în articol ți s-au părut cele mai ridicole? Spune-ne ce crezi în secțiunea pentru comentarii.


Oamenii din trecut făceau multe lucruri nebunești din dorința de a fi atrăgători. Iată, de exemplu, 7 standarde de frumusețe bizare din istorie. Apoi, descoperă 5 mode vestimentare ciudate sau de-a dreptul ridicole, care au făcut istorie.

Ca să știi mai mult

Puterea sub influența drogurilor

de Tania Crasnianski

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu