12 curiozități despre corpul feminin

Există bărbați cărora le place să creadă că știu totul despre femei, dar adevărul este că femeile sunt foarte complexe, mai ales când vine vorba de structura lor fizică. Cu toate că nașterea este cea mai complexă realizare a corpului feminin, există multe alte lucruri care îl fac fascinant.

În acest articol trecem în revistă câteva detalii interesante și intime despre corpul femeilor, amănunte mai puțin vehiculate în spațiul public.

Photo: Pixabay
Foto: Pixabay

1. Femeile au un simț al mirosului mai bun decât al bărbaților. Experții afirmă că simțul olfactiv superior poate ajuta mamele și copiii să relaționeze mai ușor între ei după naștere, ca să nu mai spunem că ar putea avea o influență și asupra selecției de potențiali parteneri.

2. Un studiu realizat de profesorul de psihologie Israel Abramov a constatat că femeile pot vedea un spectru mai mare de culori decât bărbații. Abramov a constatat că femeile erau mai capabile să distingă în principal diferențele mici în nuanțele de galben și verde.

3. Creierul femeilor este mai potrivit pentru a reține detalii. De asemenea, femeile sunt mai talentate decât bărbații la învățarea limbilor străine, precum și la pronunție. De altfel, acesta din urmă este și motivul pentru care majoritatea vocilor din spațiile publice (aeroporturi, gări, autobuze) sunt feminine.

4. Credința – veche de când lumea – că femeile se îmbată mai ușor decât bărbații are un suport științific. Femeile au mai puține enzime care descompun alcoolul înainte ca acesta să intre în sânge, motiv pentru care femeile se pot îmbăta cu mai puțin alcool.

Photo: Pixabay
Foto: Pixabay

5. Acea substanță vâscoasă care se vede uneori în lenjeria intimă a femeilor face parte din procesul de autocurățare a vaginului. Practic, mucusul produs în colul uterin, care se află în partea de sus a uterului, este modul în care corpul feminin curăță o regiune altfel inaccesibilă.

6. Clitorisul are aproximativ 8.000 de terminații nervoase, ceea ce reprezintă aproape dublul numărului de terminații nervoase din penis. Toate aceste terminații nervoase pot face ca atingerea regiunii să fie foarte sensibilă, așa că, dacă este stimulată în mod corect, poate provoca multă plăcere.

7. Nu toate corpurile sunt la fel, dar depozitele de grăsime se găsesc cel mai frecvent la femei în jurul șoldurilor, abdomenului și feselor. Se crede că acest lucru este important pentru a acționa ca rezervă de stocare pentru cerințele energetice ale lactației.

Cu alte cuvinte, corpul femeii începe să se pregătească pentru naștere chiar înainte ca bebelușul să fie conceput.

Photo: Pixabay
Foto: Pixabay

8. Femeile au, de obicei, mai puține boli de inimă decât bărbații. De fapt, hormonii femeilor aflate la premenopauză par să fie protectori împotriva bolilor de inimă. Acest lucru pare să aibă mult sens dacă ne gândim că femeile suferă înainte de menopauză mai puține atacuri de cord decât bărbații, dar de la vârsta de 65 de ani au rate aproximativ egale.

9. Vaginul se micșorează după menopauză. Micșorarea vaginală după menopauză este rezultatul scăderii nivelului de estrogen.

10. Există o serie de studii care au constatat că apariția cariilor dentare este mai frecventă la femei. Se crede că acest lucru se datorează unor factori precum compoziția salivei, fluctuațiile hormonale și obiceiurile alimentare.

Photo: Pixabay
Foto: Pixabay

11. Deși testosteronul este adesea considerat hormonul sexual masculin, acesta este produs și de femei. Pentru femei, testosteronul este important mai ales pentru dorința sexuală și formarea oaselor. Cu toate acestea, femeile produc hormonul în cantități mult mai mici decât bărbații.

12. Femeile zâmbesc de aproximativ 62 de ori (sau mai mult) pe zi, în timp ce bărbații zâmbesc doar de opt ori, în medie. În consecință, se naște întrebarea: sunt femeile cu adevărat mai fericite sau simt nevoia să pară mai des fericite?

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu