fbpx

Splendori în cădere: 11 cele mai frumoase cascade din lume

Care crezi că sunt cele mai frumoase cascade din lume? Este greu de spus de ce suntem atât de fascinați de marile căderi de apă. Oare anvergura și forța lor ne atrag atât de mult? Sau împrejurimile luxuriante și pline de viață?

Probabil că ambele. O cascadă este o reprezentare a forței naturii și o imagine a frumuseții și abundenței sale. Toate aceste 11 cascade sunt uimitoare și puternice.

Dacă se întâmplă să vizitezi vreuna dintre aceste țări, îți recomandăm să nu le ratezi! Așadar, iată 11 dintre cele mai frumoase cascade din lume.

1. Cascada Victoria

cele mai frumoase cascade
Localizare: granița dintre Zimbabwe și Zambia. Foto: Wikimedia

Iată prima dintre cele mai frumoase cascade din lume. Situată pe Fluviul Zambezi, în sud-estul Africii, Cascada Victoria se află pe lista patrimoniului UNESCO.

Numită cândva „cea mai mare perdea de apă căzătoare”, această cascadă magnifică este o priveliște uimitoare. Există mai multe locuri din care turiștii pot admira frumusețea Cascadei Victoria.

2. Cele mai frumoase cascade: Ban Gioc-Detian

cele mai frumoase cascade
Localizare: granița dintre China și Vietnam. Foto: Wikimedia

Iată o altă cascadă situată pe granița dintre două state, motiv pentru care are două nume: este cunoscută drept Ban Gioc pe partea vietnameză și sub numele de Detian în China.

Cascada este de fapt compusă din mai multe cascade și se află pe Râul Quay Son. Poate fi accesată atât de pe partea vietnameză, cât și de pe cea chineză. Ban Gioc-Detian este cea mai mare cascadă situată între două state din Asia.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

3. Cascada Havasu

cele mai frumoase cascade
Localizare: Marele Canion, Arizona. Foto: Wikimedia

Cu apele sale turcoaz care contrastează cu solul roșu, Cascada Havasu este o priveliște impresionantă. Deși este situată în Marele Canion, una dintre cele mai populare destinații turistice din SUA, nu este tocmai ușor să ajungi la cascadă.

Este nevoie să faci o drumeție dificilă și să primești permisiunea de a intra în rezervația indiană de aici. Nu este singura cascadă din Marele Canion, ci una din cele cinci cascade aflate aici – însă este cu siguranță cea mai frumoasă.

4. Cascada Skogafoss

cele mai frumoase cascade
Localizare: Islanda. Foto: Wikimedia

Islanda este țara ghețarilor și a cascadelor, iar Skogafoss este una dintre cele mai mari, mai frumoase și mai vizitate cascade din această țară. Skogafoss se află pe râul Skoga, și poate fi accesată de deasupra sau de dedesubt.

Turiștii care nu se tem că vor fi udați de cascadă o pot admira de la foarte mică distanță.

5. Cele mai frumoase cascade: Jog

cele mai frumoase cascade
Localizare: India. Foto: Wikimedia

Una dintre cele mai înalte cascade din India este Cascada Jog, aflată lângă satul cu același nume. Cascada s-a format pe Râul Sharavathi și, pe lângă faptul că este o atracție turistică, oferă energie electrică orașelor din apropiere.

Una dintre cele mai mari hidrocentrale din India transformă în electricitate curenții puternici ai cascadei.

6. Cascada Mardalsfossen

cele mai frumoase cascade
Localizare: Norvegia. Foto: Wikimedia

La fel ca Jog, din India, această cascadă este folosită pentru a genera electricitate în cea mai mare parte a anului. Turiștii au voie să vadă cascada numai atunci când debitul de apă este cel mai scăzut, între 20 iunie și 20 august, o fereastră destul de îngustă.

Cascada este adeseori numită „cea mai înaltă cascadă din Europa”, având înălțimea de 705 metri.

7. Cascada Dettifoss

cele mai frumoase cascade
Localizare: Islanda. Foto: Wikimedia

O altă cascadă de frunte a Europei este Dettifoss, despre care se spune că este cea mai puternică de pe continent. Ca multe alte cascade islandeze, apele sale provin dintr-un ghețar din care izvorăște Râul Jokulsa a Fjollum.

Cascada se află într-o zonă populară pentru turiști, numită „Cercul de Diamant”.

8. Cele mai frumoase cascade: Cascada Iguazu

cele mai frumoase cascade
Localizare: granița dintre Argentina și Brazilia. Foto: Wikimedia

La granița dintre Argentina și Brazilia, pe Fluviul Iguazu, se află imensa Cascadă Iguazu. Există 275 de căderi de apă în acest sistem de cascade cu o lățime de 2.7 kilometri – cel mai mare sistem de cascade din lume.

9. Cascada Sutherland

Localizare: Noua Zeelandă. Foto: Wikimedia

Aceasta este Cascada Sutherland, despre care s-a crezut mult timp că este cea mai înaltă cascadă din Noua Zeelandă, având înălțimea de 580 de metri.

Astăzi știm că este depășită de Cascada Browne, însă rămâne una dintre cele mai pitorești și luxuriante priveliști din Noua Zeelandă.

10. Cascada de pe Rin

Localizare: Elveția. Foto: Wikimedia

Această cascadă elvețiană este, probabil, una dintre cele mai prietenoase cu turiștii dintre toate cascadele de pe lista noastră. Se află în apropierea unui oraș mare (Zurich), o poți admira din diferite perspective și este înconjurată de superbe castele medievale.

Totodată, este cea mai mare cascadă din Elveția, așa că, dacă ajungi în această țară, nu ai voie s-o ratezi!

11. Cele mai frumoase cascade: Ghețarul atârnat

Localizare: Chile. Foto: Wikimedia

Iată și ultima dintre cele mai frumoase cascade din lume. Parcul Național Queulat oferă o priveliște unică: o cascadă care se prăbușește de pe o stâncă, în timp ce un ghețar atârnă deasupra ei, ceea ce oferă iluzia că apa izvorăște direct din ghețar.

Este o priveliște superbă, fără egal!


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>