10 locuri superbe în care ajungi doar dacă îți pui curajul la încercare

Fiecare dintre noi are propria idee despre cum arată vacanța perfectă. Unii preferă să stea la soare pe o plajă liniștită, alții se delectează vizitând muzee sau locuri cu semnificație istorică.

Există, însă, și oameni care nu-și pot imagina o vacanță fără experiențe care le testează limitele. Dacă faci parte din această categorie, a te plimba pe marginea unei prăpăstii sau a face bungee jumping dintr-un elicopter direct în mijlocul unui vulcan poate însemna o vacanță reușită.

În acest articol, îți prezentăm zece locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ești în căutare de adrenalină și aventură.

1

Podul de sticlă din Zhangjiajie, China

Aventuri 01
Foto: dailymail.co.uk

Structura din Zhangjiajie este cel mai mare și cel mai înalt pot din sticlă din lume. Când te plimbi pe acest pod, ai impresia că plutești în aer, la 300 de metri deasupra solului.

Dacă vrei ceva mai aventuros, poți face bungee jumping sau te poți da cu tiroliana direct de pe pod, printre stâncile de dedesubt.

2

Parcul Național Bromo Tengger Semeru

Aventuri 02
Foto: SaatchiArt

Parcul Național Bromo Tengger Semeru este una dintre cele mai mari regiuni vulcanice din Indonezia, cu o suprafață de 495 de kilometri pătrați.

Este locul perfect pentru cei care vor să se apropie de inima fierbinte a vulcanilor și să-și facă fotografii de neuitat. Vulcanul Bromo este încă activ și fumegă în permanență.

3

Vulcanul Cerro Negro, Nicaragua

Aventuri 03
Foto: Pinterest

Dacă te pasionează schiul sau snowboarding-ul, imaginează-ți cum ar fi să înlocuiești pârtiile din Munții Carpați cu un vulcan din Nicaragua, care nu este nici măcar acoperit cu zăpadă.

Vulcanul Cerro Negro (în traducere, „dealul negru”) este cel mai „tânăr” vulcan din America Centrală și oferă o experiență de neuitat. Cu ajutorul unei plăci de lemn, poți face snowboarding pe pantele vulcanului, într-un peisaj care pare desprins de pe altă planetă.

4

Pedra da Gávea, Rio de Janeiro, Brazilia

Aventuri 04
Foto: rio.tours

Pedra da Gávea este cel mai mare monolit din lume situat într-o zonă de coastă. Această stâncă gigantică are înălțimea de 841 de metri, iar priveliștea pe care o poți admira din vârf îți taie respirația.

Pentru a ajunge în vârf, trebuie să urci pe o potecă abruptă, dar efortul merită pe deplin.

5

Piscina Diavolului, cascada Victoria, Zambia

Aventuri 05
Foto: Amazing Explore

Dacă te fascinează cascadele, dar te-ai săturat să le vezi doar de la depărtare, Piscina Diavolului, din cascada Victoria, este locul potrivit pentru tine.

Aceasta este o piscină naturală, formată în mii de ani de eroziune, în care poți să înoți în voie, ascultând „muzica” apei care cade și se sparge de stânci.

6

Peștera Rândunicilor, San Luis Potosí, Mexic

Aventuri 06
Foto: Aerial Extreme

Această peșteră din Mexic are adâncimea de 511 metri și o intrare de 60 de metri lățime, fiind una dintre cele mai mari peșteri din lume. Pe pereții ei și-au făcut cuiburi mii de rândunici, care oferă un spectacol grandios dimineața, când pleacă în căutare de mâncare, și seara, când se întorc la cuib.

Dacă ai suficient de mult curaj, poți coborî în peșteră cu ajutorul unei frânghii sau poți sări cu parașuta prin deschizătură.

7

Vulcanul Villarrica, Pucon, Chile

Abonează-te la canalul Incredibilia:

Dacă a sări într-o peșteră nu este suficient de aventuros pentru tine, poți face bungee jumping într-un vulcan activ. Pentru a face asta, trebuie să sari dintr-un elicopter, atașat de o coardă lungă de 106 metri.

Pe lângă curaj, ai nevoie și de o sumă considerabilă: prețul mediu al unei sărituri în vulcanul Villarrica este de aproximativ 15.000 de euro.

8

Peșterile subacvatice Sac Actun, Caraibe

Aventuri 08
Foto: Stay Close Travel Far

Cel mai lung sistem de peșteri subacvatice de pe Terra, situat în apropierea Peninsulei Yucatan, are lungimea de 350 de kilometri și adâncimea maximă de 119 metri. Aici, poți înota într-un paradis subacvatic ce pare să facă parte dintr-o altă lume.

Rețeaua de peșteri Sac Actun este faimoasă și pentru descoperirile arheologice făcute aici: rămășițe umane vechi de aproximativ 13.000 de ani.

9

Moaning Caverns, California, SUA

Aventuri 09
Foto: Tahoe Quarterly

Iată o altă destinație potrivită pentru pasionații de peșteri. În Moaning Caverns (care s-ar traduce prin „cavernele care suspină”) poți coborî cu ajutorul unei frânghii sau pe o scară în spirală, pentru a admira stalagmitele și stalagmitele impresionante.

10

Muntele Hua, China

Aventuri 10
Foto: Adventure in You

Pe muntele Hua se află numeroase temple taoiste, vizitate anual de milioane de pelerini, dar și o ceainărie faimoasă.

Dar pentru a ajunge la aceste destinații trebuie să faci un traseu obositor și periculos, format, pe unele porțiuni, din niște scânduri înguste din lemn, suspendate deasupra unei prăpăstii de 2.133 de metri.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu