10 locuri de vizitat care ți-ar putea transforma vacanța

O sumedenie de locuri minunate au rămas atracții turistice mai puțin importante pentru simplul motiv că sunt greu accesibile sau insuficient promovate.

Insule izolate, cu ape de un albastru indescriptibil, câmpuri de flori și orășele fermecătoare: iată câteva locuri care nu sunt vizitate de mase mari de turiști și în care ai putea petrece o vacanță de vis.

1

Blagaj, Bosnia și Herțegovina

Locuri de vizitat - Blagaj
Foto: Wikimedia

Blagaj este un mic sat înconjurat de cascade și ape de un albastru uimitor. Aici ai ocazia să vezi case albe primitoare și o mănăstire care se ascund parcă sub o stâncă abruptă.

Blagaj este un loc sacru pentru derviși, care au construit așezarea într-un colț de rai.

2

Huacachina, Peru

Locuri de vizitat - Huacachina
Foto: Depositphotos

Huacachina este o oază situată în mijlocul unui vast deșert. Drumul între Lima și Huacachina durează aproximativ 5 ore, însă merită tot efortul.

Populația oazei este de 200 de oameni, deci e locul perfect pentru cei care vor să se izoleze de civilizație.

3

Plaja ascunsă din Insulele Marieta, Mexic

Locuri de vizitat - Plaja ascunsa
Foto: Pinterest

Playa del Amor (plaja dragostei, în limba română) este o plajă secretă, cu apă pură. Poate fi văzută doar din aer, iar singura cale de acces este un tunel, care leagă plaja de Oceanul Pacific.

Locuri de vizitat - Plaja ascunsa 2
Foto: The Sun

Insulele Marieta sunt nelocuite, dar sunt vizitate de turiștii care vor să se bucure de diversitatea faunei și de farmecul aparte al Playa del Amor.

4

Satul lui Popeye din Malta

Locuri de vizitat - Satul lui Popeye
Foto: Flickr

Satul lui Popeye a fost construit în 1980 pentru a servi drept platou de filmare pentru musicalul „Popeye”, cu Robin Williams în rolul principal.

Astăzi, așezarea – care constă în mai multe case din lemn – este deschisă publicului și funcționează ca un muzeu în aer liber. Unele case păstrează decorurile din vremea filmărilor.

5

Terasele de pământ roșu de la Dongchuan

Locuri de vizitat - Dongchuan
Foto: Absolute China Tours

Dongchuan este probabil una dintre cele mai fascinante zone rurale din lume. Situată la 250 de kilometri de capitala provinciei chineze Yunnan, regiunea impresionează printr-un peisaj unic.

Zona este brăzdată de vaste câmpuri terasate, iar solul bogat în cupru și fier are o culoare roșiatică aparte.

Peisajul cel mai spectaculos este cel de primăvară, când bucăți de pământ proaspăt arat alternează cu bucăți deja cultivate, într-un joc de culori minunat. Regiunea Dongchuan merită din plin să fie inclusă pe lista cu locuri de vizitat.

6

Insula Flores, Portugalia

Locuri de vizitat - Insula Flores
Foto: Azores Adventures

Insula Flores se află în partea vestică a Insulelor Azore. Aproape întreg teritoriul ei este acoperit cu flori colorate, de unde și numele pe care i l-au dat portughezii.

Tot aici se găsesc izvoare termale, lagune, câmpuri de orez, sate primitoare și peșteri. Datorită faunei și florei unice, Insula Flores a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

7

Setenil de las Bodegas, Spania

Locuri de vizitat - Setenil de las Bodegas
Foto: Pinterest

Orășelul Setenil de las Bodegas a fost construit acum aproximativ opt sute de ani la poalele unei stânci din provincia Cadiz din sudul Spaniei.

De aceea, localnicii îi spun „satul de sub stâncă”. Practic, pereții și acoperișurile caselor au fost săpate într-o stâncă imensă din bazalt și îi protejează pe locuitori de soare și vânt.

8

Peștera Saint Marcel d’Ardeche, Franța

Locuri de vizitat - Pestera
Foto: Pinterest

Saint Marcel d’Ardeche este o rețea imensă de peșteri cu apă limpede și roci colorate. Ea a fost descoperită în 1836 de un vânător francez și se află în Alpii Francezi, în regiunea Rhône.

9

Sanctuarul Las Lajas, Columbia

Locuri de vizitat - Las Lajas
Foto: Wikimedia

Catedrala Las Lajas, cunoscută și ca Sanctuarul Las Lajas, se află chiar la granița dintre Columbia și Ecuador. A fost construită în canionul format de râul Guaitara și este unul dintre cele mai impresionante monumente arhitecturale din lume.

10

Parcul Național Lencois Maranhenses, Brazilia

Locuri de vizitat - Lencois Maranhenses
Foto: Tour Plans

Dune de nisip alb și lagune în nuanțe de albastru și verde, întinse pe o zonă vastă, fac din Parcul Național Lencois Maranhenses o destinație de neratat.

Deși la prima vedere ai crede că regiunea este un deșert, parcul se află chiar lângă bazinul Amazonului. În sezonul ploios, dunele de nisip colectează apa de ploaie, formând minunate lagune.

Acest fenomen este cel mai vizibil între lunile iulie și septembrie.


Distribuie:

Citește în continuare

  • SANDA OBERNEDERS spune:

    Foarte interesante lucruri si evident merita vizitate . Cind voi ajunge in apropiere o sa-mi aduc aminte si o sa incerc sa le vizitez .

  • >