10 întrebări de cultură generală care îți pun mintea la încercare

Te provocăm să-ți testezi cunoștințele cu aceste zece întrebări de cultură generală din mai multe domenii. Crezi că știi istorie, geografie și artă? Acum este momentul să o dovedești.

Este un test scurt, pe care ar trebui să îl poți rezolva în doar câteva minute. Gândește-te de două ori înainte de a răspunde. Odată ce ai selectat un răspuns, nu îl mai poți schimba.

Vei reuși să treci acest test cu brio? Succes!

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

21 de comentarii la „10 întrebări de cultură generală care îți pun mintea la încercare”

 1. Mă regăsesc foarte bine în ceea ce ai scris. Parcă mi-ai citit gândurile. Mare dreptate ai! Mai ales cu devierea gândurilor…
  Îţi recomand un site (deşi e posibil să mai fi dat de el), totuşi ţi-l recomand! 🙂

  sfantulnectarie.ro/HTML/BARA%20MENIURI/minuni.html

  Lectură plăcută şi multă lumină îţi doresc! 🙂

 2. Stiu ca stiu foarte multe atat din lumea materiala cat si din lumea spirituala! Dar sa ni se puna la incercare cunostintele este un fals simandicos de „experti” in ce? Sunt un muritor de rand ,instruit asa cum a crezut el de cuvinta ca se poate instrui pentru a trai intr-o lume a secolului XXI,”nebuna ,nebuna de aruncat!” Spre nemultumirea mea cred ca va bateti joc de noi ROMANII,urmasii unor neamuri(PELASGII) care au fost la „baza piramidei civilizatiei” cel putin pe continentul european! Mi-e mila de „expertii in toate!”

  • Acesta este un test interactiv de cultură generală, publicat pe un site cu acces gratuit. Vă asigurăm că, până acum, niciunul dintre „experții” pelasgi și români cu care colaborăm nu s-a arătat interesat să vă pună tocmai dvs. la încercare cunoștințele.

   • Aveţi dreptate, doamnă Mariana Gligor: erudiţia nu este înţelepciune! De aceea, nu intelectul muritor trebuie întrebat, cel pe care l-am hrănit de milenii cu toate erorile şi absurdităţile oamenilor rătăciţi, deveniţi sclavii propriei unelte, cu pasiuni nefireşti, care confundă esenţa noastră – spiritul, omul propriu-zis – cu sclipirile aurului fals ale intelectului, care doar repetă papagaliceşte; limitat la lumea materială, incapabil deci să înţeleagă valorile spirituale… ce pot fi percepute şi recunoscute numai intuitiv, ascultând „vocea interioară”, şoaptele ajutoarelor şi ghizilor din Înălţimile luminoase, şi nu în mod credul de vreun alt om mai „şcolit”, care nu înţelege Viaţa adevărată!
    Marinarii din vremurile bune, descoperitori de noi orizonturi, şi păstorii cu mioare sănătoase nu s-au rătăcit niciodată, deoarece se orientau numai după stele…
    Să ne amintim că doar fariseii şi cărturarii, înverşunaţi contra Adevărului care-i deranja, au instigat plebea să strige: „Crucificaţi-L! Crucificaţi-L!”

Lasă un comentariu