VIDEO 10 iluzii optice incredibile, care îți pun mintea la încercare

Există sute de artiști care creează iluzii optice, însă lucrările lui Erik Johansson dețin supremația în acest domeniu. Succesul lor se datorează, probabil, faptului că sunt compuse din fotografii, ceea ce le plasează în topul celor mai realiste iluzii optice pe care le-am văzut vreodată.

Johansson lucrează ca fotograf și retușor, iar remarcabil este că până și imaginile pe care le realizează la comandă sunt adevărate opere de artă. Fotografiile de mai jos care conțin mașini au fost realizate la comanda Comisiei de Accidente Rutiere din Australia, pentru a ilustra dezorientarea celor care conduc sub influența drogurilor.

Iluzii optice 4
Foto: Erik Johansson

Iluzii optice 5
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 6
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 7
Foto: Erik Johansson

Iluzii optice 8
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 9
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 10
Foto: Erik Johansson

Iluzii optice 1
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 2
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 3
Foto: Erik Johansson

Urmărind videoclipul următor veți înțelege cum decurge întreg procesul prin care Erik Johansson creează aceste iluzii optice extraordinare.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Octavian Malancu spune:

    Personal, cred ca munca acestui om deosebit – Erik Johansson – nu se rezuma la a crea “iluzii optice”; ceea ce face acest tanar este fara-ndoiala ARTA, asadar pe langa efortul inerent oricarei munci, Erik “depune” mult TALENT, daruire, pasiune…
    Si mai este ARTA fiindca fiecare lucrare contine un mesaj; nu este doar ‘divertisment’, asa cum majoritatea compatriotilor mei, din pacate, percep aceste adevarate ‘bijuterii’ fotografice!
    Mult respect si apreciere pentru acest Artist (cu majuscula!) si pentru lucrarile sale, unele naucitor de lucide (in ciuda aparentelor), altele – filosofice, de-a dreptul !

  • Long live Escher Jun 17, 1898 – Mar 27, 1972

  • >