VIDEO 10 iluzii optice incredibile, care îți pun mintea la încercare

Există sute de artiști care creează iluzii optice, însă lucrările lui Erik Johansson dețin supremația în acest domeniu. Succesul lor se datorează, probabil, faptului că sunt compuse din fotografii, ceea ce le plasează în topul celor mai realiste iluzii optice pe care le-am văzut vreodată.

Johansson lucrează ca fotograf și retușor, iar remarcabil este că până și imaginile pe care le realizează la comandă sunt adevărate opere de artă. Fotografiile de mai jos care conțin mașini au fost realizate la comanda Comisiei de Accidente Rutiere din Australia, pentru a ilustra dezorientarea celor care conduc sub influența drogurilor.

Iluzii optice 4
Foto: Erik Johansson

Iluzii optice 5
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 6
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 7
Foto: Erik Johansson

Iluzii optice 8
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 9
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 10
Foto: Erik Johansson

Iluzii optice 1
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 2
Foto: Erik Johansson
Iluzii optice 3
Foto: Erik Johansson

Urmărind videoclipul următor veți înțelege cum decurge întreg procesul prin care Erik Johansson creează aceste iluzii optice extraordinare.

Ca să știi mai mult, citește „Enigmele științei”

După secole de salturi uriașe în domeniul științei – de la tiparniță la fisiunea nucleară -, ne punem întrebarea: A mai rămas ceva de descoperit și de cercetat și în secolul XXI? Știința ridică la fel de multe întrebări precum acelea la care a găsit deja răspunsuri. Toate intră în categoria „enigme ale științei”, care își așteaptă rezolvarea.

Și, cine știe, poate chiar unii dintre dumneavoastră, dragi cititori tineri, veți contribui, într-un fel sau altul, la dezlegarea lor.  Există cazuri celebre de mari oameni de știință – Faraday, Darwin, Einstein etc. – al căror drum în carieră le-a fost determinat de citirea, în adolescență, a unor modeste cărți de popularizare a științei.

Însă, de multe ori, dezlegarea unei enigme științifice duce la descoperirea alteia noi – și așa mai departe. Newton, unul din marile genii ale omenirii – cu modestie – a scris, la sfârșitul cărții sale „Principiile matematice ale filosofiei naturale”, tipărită în 1689, următoarele cuvinte:

„Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe țărmul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele colorate sau o scoică roșie, în timp ce marele «ocean al adevărului» se întinde necunoscut în fața mea”.

Deși între timp au fost făcute multe descoperiri științifice, „pietricelele colorate” nu s-au epuizat, oceanul adevărului vă așteaptă ! Tocmai de aceea, știința continuă să fie vie și atât de fascinantă. Pentru mai multe informații privind temele puse în discuție, cititorii sunt invitați să consulte bibliografia care a stat la baza documentării autorului, anexată la sfârșitul acestei cărți.

„Enigmele științei” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „<mark>VIDEO</mark> 10 iluzii optice incredibile, care îți pun mintea la încercare”

  1. Personal, cred ca munca acestui om deosebit – Erik Johansson – nu se rezuma la a crea “iluzii optice”; ceea ce face acest tanar este fara-ndoiala ARTA, asadar pe langa efortul inerent oricarei munci, Erik “depune” mult TALENT, daruire, pasiune…
    Si mai este ARTA fiindca fiecare lucrare contine un mesaj; nu este doar ‘divertisment’, asa cum majoritatea compatriotilor mei, din pacate, percep aceste adevarate ‘bijuterii’ fotografice!
    Mult respect si apreciere pentru acest Artist (cu majuscula!) si pentru lucrarile sale, unele naucitor de lucide (in ciuda aparentelor), altele – filosofice, de-a dreptul !

    Răspunde

Lasă un comentariu