10 fenomene naturale misterioase, pe care știința nu le poate explica

Lumea nu duce lipsă de priveliști și evenimente ieșite din comun. Fenomene naturale misterioase au loc pe tot Globul. Însă, chiar dacă cele mai multe manifestări sunt spectaculoase, în spatele lor stau aproape întotdeauna explicații logice.

Uneori, însă, mecanismele din spatele proceselor observate par să sfideze înțelegerea. Iată zece exemple de fenomene naturale misterioase observate de oameni de-a lungul timpului, pe care știința încă nu a reușit să le explice.

Dacă știi mai multe despre fenomenele descrise în acest articol sau despre manifestări similare pe care le-ai observat în România sau în alte părți ale lumii, te invităm să scrii detaliile într-un comentariu.

1. Fenomene naturale misterioase – Jeleul stelar

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Această materie gelatinoasă ciudată a lăsat oamenii de știință perplecși ani la rând. Este o substanță translucidă, găsită de obicei pe iarbă sau în copaci.

Deși oamenii de știință au studiat-o, ei încă nu știu cu adevărat ce este. Unii au propus cândva teoria că este vorba de ouă de broască expandate din cauza umezelii.

Dar jeleul nu conține ADN animal sau vegetal.

2. Norii tubulari

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Acești nori uimitori sunt lungi și au forma unor conducte. Se pot întinde peste sute de kilometri deasupra pământului. Aceste fenomene naturale misterioase pot fi văzute pe cerul de deasupra Australiei, în timpul tranziției de la sezonul uscat la cel umed.

Aborigenii susțin că sunt semne ce arată că populația de păsări va crește. În afară de această explicație, oamenii de știință nu sunt siguri în ceea ce privește felul în care ei se formează.

3. Orașul plutitor

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Pe 12 aprilie 2017, în Jieyang, China, zeci de oameni s-au holbat uimiți la ceea ce părea să fie un „oraș plutitor” pe cerul de deasupra lor. Cu șase ani înainte de acest eveniment, aceleași orașe plutitoare au apărut în cinci locuri diferite din China.

Un fenomen meteorologic destul de rar, numit Fata Morgana, ar putea fi cauza acestora. În timpul acestui fenomen, lumina trece prin valuri de căldură și cauzează un efect de duplicare. Oamenii de știință nu au confirmat că aceasta este adevărata cauză a fenomenului.

4. Steaua lui Tabby

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Steaua lui Tabby este una dintre cele 150.000 de stele observate de telescopul Kepler. Ea a fost numită după descoperitorul ei, Tabetha Boyajian.

Este atât de diferită de restul stelelor pentru faptul că lumina sa scade uneori cu 20%. Acesta este un procent substanțial mai mare decât al oricărei alte stele.

Explicațiile pentru acest fenomen straniu includ prezența unor planete trecătoare, acumularea de praf și resturi cosmice și chiar prezența extratereștrilor.

5. Ploaia cu păianjeni

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Acest fenomen ciudat i-a intrigat pe toți cei care l-au văzut. Ocazional, animale care nu zboară cad pur și simplu din cer, inclusiv broaște, viermi și chiar și păianjeni!

Teoria curentă este că tornadele ridică mii de astfel de animale în aer și le lasă să cadă deasupra orașelor din apropiere. Totuși, fenomenul nu a fost văzut studiat în desfășurare de către oamenii de știință.

6. Fenomene naturale misterioase – Ceruri sângerii

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

În aprilie 2016, cetățenii din Chalchuapa, El Salvador, au văzut un cer stacojiu deasupra lor. După câteva minute, culoarea s-a dizolvat într-o nuanță de roz.

Mulți fanatici religioși au crezut că este un semn al apocalipsei. Totuși, ar fi putut fi reflexia focurilor făcute de fermierii de trestie de zahăr din apropiere. Totuși, nimeni nu știe sigur despre ce a fost vorba.

7. Marele Magnet sau Marele Atractor

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

În anii ’70, NASA a început să studieze o forță ciudată, aflată la o distanță cuprinsă între 150 și 250 milioane de ani-lumină. Această forță atrăgea către ea galaxia Calea Lactee și alte galaxii aflate în apropiere.

Forța a fost numită „Marele Magnet” sau „Marele Atractor” de către oamenii de știință. Sursa acestei extraordinare forțe de atracție este încă necunoscută.

8. Zumzetul din Taos

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Orașul Taos din New Mexico reunește o comunitate de artiști și găzduiește mai multe celebrități. Este, de asemenea, celebru pentru „zumzetul din Taos”, un zgomot care se pare că poate fi auzit de 2% din populația orașului.

Fiecare persoană îl descrie diferit. Echipamentul audio de specialitate nu a reușit niciodată să-l repereze, dar oamenii susțin că este real.

9. Fenomenul Tunguska

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Pe 30 iunie 1908, lângă râul Podkamennaia Tunguska, din Siberia, o enormă „sferă de foc” a explodat la șase kilometri deasupra pământului. A ucis nenumărate animale și unda de șoc rezultată a culcat la pământ pădurile pe kilometri întregi de jur împrejur.

Mulți oameni de știință cred că a fost un asteroid care a explodat înainte să atingă pământul. Dar pentru că nu a existat niciun crater, nu s-a putut analiza niciun fel de material.

10. Atlantida japoneză

fenomene naturale misterioase
Foto: Pinterest

Sub apele din largul coastelor orașului Yonaguni Jima, din Japonia, se află pietre enorme care se aseamănă într-o oarecare măsură cu piramidele aztece, cunoscute astăzi drept „monumentul Yonaguni”. Ele sunt scufundate de câteva milenii.

Oamenii de știință au propus teoria că este vorba de un oraș antic, cu o vechime de aproape 5.000 de ani. Acesta ar fi fost aruncat în ocean de un cutremur. Deși această teorie este în general acceptată, ea nu este în întregime dovedită.

În timp ce unii cercetătorii, precum Graham Hancock, susțin varianta unui oraș antic și necunoscut, care a sfârșit sub ape, alții, precum geologul Robert Schoch, afirmă că este vorba de o formațiune stâncoasă naturală.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu