10 destinații incredibile care te fac să uiți pe ce planetă ești

Te-ai plictisit de atracții turistice clasice, recomandate în majoritatea ghidurilor de călătorie? Vrei să vezi ceva ieșit din comun și să vizitezi locuri de care puțini au aflat?

Dacă îți place să experimentezi și nu ți-e frică să ieși din cotidian, îți recomandăm câteva locuri cu adevărat uimitoare. Unele sunt de o frumusețe aparte, altele sunt ciudate, iar altele sunt doar pentru cei cu stomacul tare.

Să le descoperim împreună!

1. Biserica pantof cu toc, Taiwan

Atractii turistice - Biserica 1
Imensa construcție din metal și sticlă este favorita cuplurilor care vor să se căsătorească. Foto: npr.org

Cum ți se pare ideea să te căsătorești într-o biserică în forma unui pantof cu toc? Se pare că taiwanezilor li s-a părut o idee bună, pe care au și pus-o în aplicare.

Biserica are o înălțime de 17 metri și a fost construită din peste 300 de bucăți de sticlă albastră.

Atractii turistice - Biserica 2
Foto: pinoyrefresher.com

Deși pare că arhitecții care au creat-o s-au inspirat din „Cenușăreasa”, sursa de inspirație este cu totul alta. Construcția a fost realizată în memoria victimelor epidemiei unei boli vasculare, denumită „boala piciorului negru”, specifică doar zonei Taiwanului.

2. Atracții turistice – Piscina cu vin din Japonia

Atractii turistice - Piscina vin 1
Japonezii sunt mari amatori de vin. Indiferent de formă… Foto: huffingtonpost.com

Oaspeții centrului spa Yunessun, din Japonia, se pot relaxa într-un mod inedit. Centrul atracțiilor este o piscină umplută nu cu apă, ci cu vin roșu, în care oamenii pot înota.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Mai mult, lângă bazin se află o sticlă de vin gigantică, înaltă de aproape 4 metri.

Atractii turistice - Piscina vin 2
Foto: pinterest.com

Pe lângă piscina cu vin, clienții centrului pot face băi de ciocolată, curry sau chiar cafea.

3. Lumea lui Harry Potter din SUA

Atractii turistice - Harry Potter 1
Universul din cărțile lui J. K. Rowling este recreat până la cele mai mici detalii. Foto: tbo.com

Lumea magică din cărțile cu Harry Potter a fost recreată de americani într-un parc care se întinde pe 8 hectare. Toate atracțiile și decorurile din parc sunt menite să îi transpună pe vizitatori în atmosfera cărților lui J. K. Rowling.

Cu ajutorul designerilor și artiștilor care au lucrat la producția filmelor cu Harry Potter, dar și cu contribuția autoarei J. K. Rowling, parcul reproduce până la cele mai mici detalii universul aventurilor lui Harry Potter.

Nu e de mirare că parcul din orașul american a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice pentru iubitorii cărților lui J. K. Rowling.

4. Aleea cu gumă de mestecat, SUA

Atractii turistice - Alee guma 1
Foto: Captură YouTube

O alee de 21 de metri, străjuită de pereți înalți de aproape 5 metri plini de gumă de mestecat: așa arată principala atracție turistică din orașul San Luis Obispo, din California (SUA).

Aleea este căptușită cu gume de mestecat lăsate în urmă de cei care au trecut pe aici, dar nimeni nu știe cum a început totul.

Atractii turistice - Alee guma 2
Fiecare turist care trece pe aici contribuie la grosimea stratului de gumă Foto: roadtrippers.com

Se pare că obiceiul lipirii gumei de mestecat a început cândva în anii ’40-’50, iar în anii ’70 zidurile au fost curățate după ce mai mulți localnici s-au plâns. Dar operațiunea de curățare nu i-a descurajat pe trecători să continue tradiția, astfel că stratul de gumă s-a îngroșat din nou.

Astăzi, aleea cu gumă de mestecat este una dintre cele mai populare atracții turistice din statul California.

5. Atracții turistice – Izvorul care transformă totul în piatră

Atractii turistice - Izvor 1
Foto: amusingplanet.com

În regiunea North Yorkshire, din Anglia, se află un izvor care pare să aibă proprietăți magice. Aflat în apropierea peșterii Mother Shipton, izvorul transformă orice obiect în stană de piatră.

Dacă plasezi un obiect în așa fel încât apa izvorului să cadă pe el și ai puțină răbdare, el va fi acoperit de un strat de piatră. Fenomenul nu are nimic paranormal, dimpotrivă.

Atractii turistice - Izvor 2
Apele magice ale izvorului transformă orice în stană de piatră. Foto: dailymail.co.uk

Apa izvorului are un conținut foarte ridicat de minerale, care se depun foarte repede pe orice obiect. Magie sau nu, efectul este uimitor.

6. Templul șobolanilor din India


În India se află un templu în care puțini au curajul să se aventureze. Denumit Karni Mata, templul surprinde prin contrastul dintre încăperile imense, decorate cu marmură și aur, și locuitorii lui: aproape 20.000 de șobolani, care se plimbă nestingheriți peste tot.

Localnicii îi venerează pe șobolani, pe care îi consideră reîncarnarea adepților zeiței Karni Mata. De aceea, îngrijitorii templului sunt mereu atenți cu micile creaturi.

Se asigură că au mâncare și apă și toate condițiile pentru a duce o viață bună. Cei care vor să intre în templu trebuie să o facă desculți, încercând să evite excrementele animalelor.

7. Atracții turistice – Muzeul părului, Turcia

Atractii turistice - Muzeul parului 1
Chez Galip, proprietarul colecției. Foto: lonelyplanet.com

Șuvițe de păr de la 16.000 de femei din întreaga lume, lipite pe pereții unei mici peșteri – aceasta e o scurtă descriere a Muzeului părului. Cel care a pus bazele colecției este proprietarul unui magazin de ceramică din orașul turc Avanos.

Totul a început în 1979, iar acum muzeul este inclus în Cartea Recordurilor drept cea mai mare colecție de păr din lume.

8. Stonehenge-ul din mașini, SUA

Atractii turistice - Carhenge 1
La fel ca Stonehenge, ciudata construcție este dedicată tot solstițiului Foto: npr.org

Când vine vorba de atracții turistice bizare, americanii sunt campioni. Englezii au Stonehenge-ul, dar nici americanii nu se lasă mai prejos.

În 1978, pentru a sărbători solstițiul de vară, arhitectului Jim Reinders i-a venit o idee neobișnuită.

Atractii turistice - Carhenge 2
Foto: wikimedia.org

Să construiască un alt fel de Stonehenge, lângă orășelul american Alliance. „Monumentul” a fost creat nu din piatră, ci din 38 de mașini americane vechi, vopsite cu vopsea gri și dispuse în cerc.

9. Atracții turistice – restaurantul alb îți păcălește ochii

Atractii turistice - Restaurant 1
Clădirea restaurantului n-are cum să treacă neobservată. Foto: wikimedia.org

Vrei să deschizi un restaurant și nu știi cum să te diferențiezi de concurență? Ei bine, proprietarii acestui local din orașul american Batumi au adoptat o strategie aparte.

Restaurantul lor nu se deosebește prin preparatele din meniu sau prin atmosferă, ci prin însăși clădirea unde se află.

10. Grădina Iadului, Thailanda

Atractii turistice - Gradina Iadului 1
Foto: wikimedia.org

Te tentează o călătorie „în iad”? Ți-ar plăcea să dai nas în nas cu demoni și spirite chinuite, pedepsite pentru faptele lor? Ei bine, dacă îți dorești să știi cum arată infernul, trebuie să vizitezi Grădina Iadului, din orașul thailandez Bang Saen.

Atractii turistice - Gradina Iadului 2
Demoni și suflete chinuite: așa arată iadul în imaginarul budist. Foto: thebohemianblog.com

Grădina este plină de creaturi ciudate, parcă venite din altă lume, care îți ies în cale la tot pasul. Ciudată și neconvențională, grădina este o reprezentare a modului în care credința budistă își imaginează infernul.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu