VIDEO – Top 10 cele mai periculoase drumuri din lume și din România

Într-o Românie în care autostrăzile par mai greu de construit decât piramidele, iar numărul enorm de decese din accidentele auto te face să crezi că suntem în război, a vorbi despre cele mai periculoase drumuri din lume poate fi începutul unei polemici lungi și fără câștigători, chiar și între prieteni. Cu toate acestea, drumurile „de la noi” nu sunt nici cele mai proaste, nici cele mai periculoase. Vă prezentăm în continuare o galerie cu top 10 cele mai periculoase drumuri din lume și – în același timp – spectaculoase. Bineînțeles, țara noastră intră în acest clasament al drumurilor extreme, iar din articol o să înțelegeți de ce.

10. Trecătoarea Stelvio

cele mai perculoase drumuri din lume 1-trecatoarea-stelvio
Deschidem galeria cu Trecătoarea Stelvio, din nordul Alpilor Italieni. Este drumul pavat aflat la cea mai mare altitudine în regiune și al doilea din Alpi, ca înălțime. Trecătoarea începe la aproximativ 75 kilometri de Bolzano și se întinde până la 320 kilometri distanță de granița elvețiană. Drumul este foarte periculos, indiferent de stilul de condus și orice șofer are nevoie de mult curaj ca să se încumete în această trecătoare.

9. Autostrada transsiberiană

Aflată în Rusia, această „autostradă” este unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume din mai multe motive. Nu doar că este lungă și plină de surprize, dar ea trece prin păduri, munți și deșert. Fiind unul dintre cele mai lungi drumuri din lume, autostrada transsiberiană face legătura dintre Vladivostok (estul îndepărtat) și Sankt Petersburg (la vest). Cu siguranță nu este drumul pe care să pleci într-o vacanță liniștită cu familia.

Pagini: 1 2 3 4 5

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *