VIDEO – OZN în Chile: Armata dă publicității o înregistrare incredibilă

Multe ipoteze, dar realitatea le contrazice pe toate

Experții chilieni au demonstrat că acest lucru ar fi fost imposibil, din următoarele motive:

·       Un astfel de avion ar fi apărut pe radar;

·       Ar fi avut aprobare să aterizeze în Santiago sau pe alt aeroport;

·       Ar fi răspuns apelurilor făcute pe canalul radio.

Avioanele nu aruncă apă înainte să aterizeze. De fapt, în Chile, orice avion are nevoie de aprobarea DGAC pentru a arunca substanțe în atmosferă.

Dacă – ipotetic – substanța eliberată ar fi fost apă, aceasta ar fi căzut imediat pe sol, dată fiind temperatura ridicată din acel moment. Dar substanța eliberată din OZN trebuie să fi fost gaz sau un tip de energie, și nu ceva palpabil, precum apa.

Calculele francezilor au confirmat că altitudinea OZN-ului era aceeași cu a elicopterului și că „viteza elicopterului pe traiectoria sa liniară a fost constantă (120 de noduri)”, deci așa cum afirmaseră martorii. În plus, Louange și colegii săi au calculat că distanța dintre elicopter și obiect a fost aceeași cu valoarea raportată de Marină (55 km).

Generalul Ricardo Bermudez a condus CEFAA de la înființarea sa, în 1997. S-a pensionat la 1 ianuarie 2017, dar va rămâne consilier al agenției

Datele din celelalte rapoarte au eliminat, pe rând, toate explicațiile convenționale. Meteorologii au arătat că niciun balon meteorologic nu se afla în zonă la acea oră și au precizat că un balon nu s-ar fi putut deplasa precum obiectul, din cauza vântului dinspre ocean.

Comparând secvența video cu alte înregistrări și cu date din satelit, au ajuns la concluzia că temperatura obiectului a fost de cel puțin 50 de grade Celsius. Obiectul nu era o dronă; toate dronele trebuie să fie înregistrate la DGAC și, ori de câte ori zboară, DGAC este informată. De asemenea, o dronă ar fi trebuit să apară pe radar.

Astrofizicianul Barrera a propus ipoteza reintrării în atmosferă a unui gunoi spațial – posibil de origine rusă -, care s-ar fi defectat și ar fi eliberat gaz comprimat la altitudine joasă. Și această teorie a fost respinsă după ce datele de monitorizare au arătat că nu a fost detectat niciun astfel de obiect în spațiul statului Chile.

Nu a fost farsă, pasăre, insectă, dronă, parașută sau planor

Analiștii Forțelor Ariene Chiliene au confirmat că obiectul avea formă tridimensională și „control asupra mișcărilor sale”. Nu era afectat de vânt, reflecta lumina și elibera „un anumit tip de energie”. Au arătat că nu există dovezi ca evenimentul să fi fost o farsă ori ca înregistrarea video să fi fost modificată pe calculator. De asemenea, au respins varianta ca obiectul să fi fost pasăre, insectă, dronă, parașută sau planor.

„Se poate concluziona că obiectul are toate caracteristicile unui Fenomen Aerian Neidentificat”, și-a încheiat raportul Alberto Vergara, analistul șef al departamentului de analiză foto al Forțelor Aeriene din Chile.

Merită amintit că, în modul HD, volumul de fluid arată ca și cum ar face parte din nori, așadar acest incident nu ar fi putut fi observat dacă militarii nu ar fi avut camera în infraroșu. Având în vedere aceste aspecte, ne putem doar imagina câte alte evenimente de acest gen au loc în fața noastră sau la adăpostul norilor, fără să ne dăm seama ce se întâmplă cu adevărat pe cer.

Iată înregistrarea video completă a evenimentului OZN care a avut loc în Chile, la 11 noiembrie 2016:

Un comentariu

  1. Sergiu Hulea 26 ianuarie 2017

Ți-a plăcut articolul? Spune-ți părerea