VIDEO – OZN în Chile: Armata dă publicității o înregistrare incredibilă

Tehnicianul a descris obiectul ca fiind „alb, cu o formă semi-ovală pe axa orizontală”.

Clipul înfățișează două lumini albe circulare conectate, eliberând căldură. „Envoltura” înseamnă „anvelopă”. Foto: CEFAA

Dar mai este un amănunt care face ca această înregistrare să fie cu totul unică: „În două momente diferite, a eliberat în atmosferă un gaz sau lichid cu amprentă termică foarte puternică”, a afirmat tehnicianul.

După aproximativ 8 minute de filmare, obiectul a eliberat în atmosferă un jet enorm în spatele său (văzut la calitate HD, pe video pare că volumul de fluid expulzat de obiect se amestecă cu norii).

Obiectul se îndepărtează de volumul enorm de fluid pe care tocmai l-a eliberat în atmosferă. Foto: CEFAA

Câteva secunde mai târziu, obiectul eliberează un nou volum de fluid.

În continuare sunt prezentate trei fragmente-cheie, în ordine cronologică. La finalul articolului este prezentată și înregistrarea integrală. Modurile IR și HD în care a fost filmat obiectul alternează din când în când. Este recomandat să urmăriți clipurile pe un monitor mare.

Primul video înfățișează obiectul în mișcare. A fost filmat atfel timp de aproape 8 minute, înainte de manevra spectaculoasă din următorul clip.

Acest clip surprinde evacuarea materialului fierbinte și îndepărtarea obiectului de fluidul eliberat în atmosferă.

A doua eliberare de material are loc la finalul acestei înregistrări:

În următorii doi ani, au avut loc cel puțin opt întâlniri la care au participat membrii comitetului științific al CEFAA, iar la unele dintre aceastea a participat și generalul care acum conduce DGAC (care înglobează CEFAA). Potrivit lui Jose Lay, șeful departamentului de relații internaționale al CEFAA, tonul general al întâlnirilor a fost de stupefacție: „Ce naiba este asta?”

„Ce naiba este asta?”

Nu s-a putut ajunge la nicio concluzie care să explice conținutul înregistrării. Toate teoriile propuse au fost invalidate de datele înregistrate.

Astrofizicianul Luis Barrera a pus și el la dispoziția comisiei mai multe rapoarte și analize ale înregistrării. Au participat un expert în imagini al Forțelor Aeriene, analistul foto și video Francois louange și colegi de-ai săi, din Franța; un meteorolog al Forțelor Aeriene din Chile; un inginer aeronautic al DGAC; un specialist în imagini digitale de la Muzeul Național de Aeronautică și Spațiu din Santiago și Mario Avial, specialist în chimie nucleară.

Au fost puse la dispoziția comisiei toate înregistrările radar, datele din satelit și detaliile despre traficul aerian din zona OZN-ului.

O întâlnire a comitetului militar și științific pentru analiza înregistrării video. Directorul DGAC, care a prezidat ședința, stă cu spatele la cameră. Foto: CEFAA

Analistul francez a fost de părere că obiectul a fost un aparat cu rază medie de zbor, îndreptându-se spre aeroportul din Santiago, și a concluzionat că fluidul eliberat în atmosferă era, cel mai probabil, apă reziduală. Și-a fundamentat speculațiile spunând că distanța dintre cele două duze fierbinți era similară cu distanța dintre cele două motoare ale avioanelor cu reacție cu rază medie de acțiune.

Articolul continuă pe pagina 3.

Un comentariu

  1. Sergiu Hulea 26 ianuarie 2017

Ți-a plăcut articolul? Spune-ți părerea