VIDEO Atenție la mâncarea contrafăcută! Chinezii au ajuns să producă ouă false

Deja faimoși pentru obiceiul lor de a contraface haine, încălțăminte sau electronice produse de mărci cunoscute, chinezii au reușit să ducă falsificarea pe noi culmi. Ei au creat ouă de găină false, pe care le răspândesc nu doar în China, ci în întreaga Asie.

Ca aspect, nu există aproape nicio diferență între un ou real și unul fals. Așadar, un cumpărător obișnuit ar putea fi ușor păcălit să cumpere această marfă. Deși coaja celor false este ceva mai tare, ea seamănă extrem de bine cu cea reală. Până și pelicula subțire care protejează interiorul este prezentă în „oul chinezesc”.

China - fals

Foto: 4.bp.blogspot.com

De asemenea, culorile și formele gălbenușului și albușului sunt aproape identice cu cele reale și doar cineva foarte atent și-ar da seama că are de-a face cu un fals.

Ouăle flase au apărut la mijlocul anilor ’90, iar producția lor s-a răpândit peste tot în China. În 2005, prețul de producție al unui ou fals era la jumătate față de cel al unui ou real. Cu instrumentele și materialele potrivite, o persoană poate produce 1.500 de ouă false pe zi.

Cum se produc aceste ouă

Pentru a produce albușul, ei folosesc rășină, amidon și pigmenți. Apoi adaugă alginat de sodiu, extras din alge brune, care dă vâscozitatea dorită. La albușul astfel preparat se adaugă gălbenușul, ce constă într-un alt amestec de rășină și pigmenți. Odată ce interiorul este gata, se creează coaja dintr-un mix de parafină, gips și carbonat de calciu. Practic, nimic din acest ou nu provine de la vreo găină.

China - ou fals

Foto: chinahush.com

În pofida măiestriei chinezilor, o persoană atentă ar observa că are de-a face cu un fals. În primul rând, coaja ouălor chinezești are o formă perfectă și este fină, fără asperități. Mai mult, ouăle reale au un miros slab, pe care cele false nu-l au. De asemenea, după ce oul este spart, gălbenușul și albușul se amestecă foarte repede deoarece sunt făcute din aceleași ingrediente.

Iată cum reușește un chinez să producă un ou fals în doar câteva minute.

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Dorel Rapaport spune:

  Multe tampenii raspanditi in spatiul public, dar aceasta cu oua contrafacute este de NOAPTEA MINTII !! Chiar ne credeti idioti pe toti ? Ar putea sa va fie rusine ! Asta-i ca si gaina lui Cristoiu care pe vremuri nastea pui vii !

  • Editor spune:

   Ne-ați prins! Ne-au angajat americanii să îi denigrăm pe chinezi. Iar ăsta e doar începutul!

   • Dorel Rapaport spune:

    Am fost in China 19 zile si nu am spatiu si timp sa va spun tot ce am vazut. Cine vorbeste de chinezarii in sensul romanesc, sa plece la culcare. Este un miracol ce au reusit sa realizeze. Cand avionul coboara deasupra Beigingului ai impresia ca este New York. Nu mai spun de autostrazi si multe altele si nu pot fi de acord cu mistocareala romaneasca, ca de obicei in necunostinta de cauza. Tot asa se persifla si cultura rusa, opunandu-i celebra noastra Floare albastra. Noi suntem cei mai destepti , dar cum pasim peste hotare nici nu indraznim sa spunem ca suntem romani. Asa am patit intr-un restaurant in afara Romaniei, unde chelnerul, auzindu-ma vorbind romaneste, a dus degetul la gura si a spus: „Pst,si eu sunt roman”, ca si cum asta era o rusine. Asta-i treaba. Va urez o seara placuta

 2. Dorel Rapaport spune:

  O fi ! Bravo lor. Fiti linistit ca nu m-a speriat nimic si nu visez urat din cauza asta. Pur si simplu ma lasa rece acest subiect nemaivazut. Observati cred ca m-am conformat solicitarii de a nu mai folosi majuscule daca acestea va oripileaza. Ce pot sa va mai spun ? Va urez toate bune si sa aveti grija sa nu consumati oua chinezesti (chinezarii ). Cu stima,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *