Cele mai periculoase căi ferate din lume – VIDEO

6. Tren A Las Nubes, Argentina

cele mai periculoase căi ferate din lume - Tren a las nubes

Foto: eltribuno.info

„Trenul spre nori”: așa se traduce denumirea acestei linii ferate și veți înțelege imediat de ce a primit acest nume. Tren A Las Nubes este a treia cea mai înaltă cale ferată din lume, situată la o altitudine de 4.220 de metri. Traseul are 29 de poduri, 21 de tuneluri, 13 viaducte, 2 spirale și 2 zig-zag-uri, care fac din această călătorie o aventură magnifică, dar și periculoasă. Pe bună dreptate, Tren a las Nubes își merită pe deplin locul între cele mai periculoase căi ferate din lume.

5. Ruta Yukon, Alaska

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Yukon

Foto: wpyr.com

Munți, ghețari, defileuri, cascade, tuneluri și situri istorice. Asta poți vedea dacă te aventurezi pe această rută, operată tot pe o linie ferată cu ecartament îngust. Calea ferată a fost construită în acest mediu dur în 1898, pentru a le facilita accesul în munți căutătorilor de aur. Desigur, pe lângă peisajele pitorești la tot pasul, traseul este destul de riscant și îți trebuie ceva curaj să faci o astfel de călătorie.

Cel mai grav accident pe Ruta Yukon a avut loc în 2006, când un tren a deraiat, iar o persoană și-a pierdut viața. În 2014 s-a petrecut un nou accident, tot din cauza unei deraieri, când 22 de persoane au fost rănite. Iată, deci, un motiv în plus pentru care această rută este inclusă în toate clasamentele cu cele mai peiculoase căi ferate din lume.

Articolul continuă pe pagina 4.

Pagini: 1 2 3 4 5

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...