Cele mai periculoase căi ferate din lume – VIDEO

8. Trenul Outeniqua Choo-Tjoe, Africa de Sud

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Outeniqua Choo-Tjoe

Foto: photoshelter.com

Călătoria pe această rută e cu siguranță un deliciu pentru cei pasionați de locomotivele cu abur și aflați. Dar și cei în căutare de senzații tari pe cele mai periculoase căi ferate din lume găsesc aici satisfacție. Outeniqua Choo Tjoe a fost ultima linie feroviară de transport pasageri din Africa operată cu un tren cu locomotivă cu abur. Din păcate, linia a fost închisă în iunie 2009, din cauza inundațiilor severe, care i-au deteriorat structura.

În timpul călătoriei de 3 ore cu acest tren, pasagerii puteau admira peisajul accidentat al coastei Africii de Sud, iar trecerile trenului pe podurile suspendate ofereau un plus de adrenalină. Totuși, potrivit ThistourismWeek.co.za, linia ar putea redeveni funcțională în aprilie 2017, după finalizarea lucrărilor de reparație.

7. Linia ferată „Cumbres and Toltec”, SUA

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Cumbres and Toltec

Foto: Lanna Blake, lucyblake.co

Acest traseu este deschis pentru turiși pe întreaga perioadă a verii, între orașele Antonito (statul Colorado) și Chama (statul New York). Această cale ferată are ceva special, fiind printre puținele din lume care mai funcționează pe un ecartament îngust, de doar 914 milimetri. „Cumbres and Toltec” este cea mai înaltă și mai lungă linie ferată îngustă din SUA, operată cu un tren cu locomotivă cu abur. Punctul culminant al călătoriei este trecerea prin trecătoarea Cumbres, situată la o altitudine de 3.055 metri.

Articolul continuă pe pagina 3.

Pagini: 1 2 3 4 5

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...