Cele mai periculoase căi ferate din lume – VIDEO

Chiar dacă frumusețea peisajelor pe care le străbat îți taie respirația, aceste trenuri îți cer nervi de oțel doar ca să privești pe fereastră. Totuși, pentru călătorii care cutreieră lumea în lung și în lat în căutare de adrenalină, aceste 10 „drumuri de fier” merită încercate. Citiți articolul și, în funcție de starea pe care o căutați – palpitații sau liniște senină – veți ști ce să alegeți. Sau, dimpotrivă, veți vedea ce să ocoliți în următoarea vacanță dintre următoarele 10 cele mai periculoase căi ferate din lume.

10. Linia Kuranda Scenic, Australia

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea ferata Kuranda Scenic

Foto: chedda.com.au

Această faimoasă linie ferată își duce pasagerii într-o călătorie de neuitat între orașul Cairns (situat pe coasta de nord-est a Australiei) și un sat izolat din pădurea tropicală Kuranda. Pasagerii de pe această rută au norocul de a admira un peisaj impresionant. Pot vedea cascade spectaculoase care cad la doar câțiva metri de ferestrele vagoanelor, vegetația luxuriantă a pădurii, precum și impresionantul parc natural Barron Gorge.

Pentru a trece pe lângă toate aceste minunății, trenul circulă pe o cale ferată suspendată, situată la 328 de metri deasupra nivelului mării. Construcția căii ferate a început în 1886 și a fost finalizată în 1891. Prima cursă turistică având loc în 1936.

9. Linia Agro Gede, Indonezia

cele mai periculoase căi ferate din lume Calea ferata Argo Gede

Foto: flickr.com

Dacă ai rău de înălțime, probabil că nu recomandabil să urci în trenul de pe această rută. Călătoria pe linia ferată ce leagă Jakarta de Bandung durează aproximativ trei ore și este impresionantă, dar și periculoasă. Trenurile trec prin câmpii de un verde smarald ce-ți ia ochii, munți cu vegetație luxuriantă și văi abrupte.

Unul dintre cele mai spectaculoase momente este trecerea peste podul Cikurutug, la o înălțime de 60 de metri. Potrivit unui articol publicat pe TravelandLeisure.com, pericolele sunt prezente la tot pasul. Cel mai recent accident de pe această rută a avut loc în 2002, când un tren a deraiat. Din fericire, nu au existat morți.

Articolul continuă pe pagina 2.

Pagini: 1 2 3 4 5

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...