VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori

Există câteva locuri în lume care captivează imaginația și interesul celor pasionați de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, dispariții fără urmă, fenomene ciudate sau tragedii umane inexplicabile. Alte locuri misterioase sunt pur și simplu încărcate cu energii negative și poate că cel mai înțelept este să fie evitate.

Toate aceste locuri dau naștere unor povești ce sunt transmise din generație în generație. Adevărul despre ele este departe de a fi elucidat.

1. Locuri misterioase din Scoția – Podul Overtoun

În ultima jumătate de secol, 50 de câini au sărit în gol de pe Podul Overtoun, din localitatea scoțiană Dumbarton. Animalele au murit după ce s-au lovit violent de stânci, după o cădere de 12 metri. Recordul a fost de cinci câini într-o perioadă de doar șase luni. Toate aceste incidente tragice s-au petrecut în același loc.

Nu se știe ce le-a împins pe animale să sară în gol. Misterul a dat naștere multor speculații printre localnici. Unii cred că pe pod se petrece un fenomen ciudat, care îi determină pe câini să se sinucidă. Așa s-a ajuns că nimeni nu-și mai plimbă patrupedul în apropierea podului misterios.

Mulți localnici cred că, în urma unui incident petrecut în 1994, podul este bântuit. Atunci, un bărbat pe nume Kevin Moy și-a aruncat copilul de pe pod, crezând că micuțul este posedat de diavol. Apoi, Moy a încercat să se sinucidă, dar a eșuat. Când a fost întrebat de ce a comis abominabila crimă, bărbatul a mărturisit că în zona podului există niște energii malefice. Acestea l-ar fi determinat să-și ucidă copilul.

2. Locuri misterioase din Canada – Lacul Angikuni

locuri misterioase Lacul Angikuni

Foto: mysteriousfacts.com

Cum este posibil ca un întreg sat să dispară fără urmă? În 1930, un vânător pe nume Joe Labelle a pornit în călătorie spre un sat inuit situat în apropierea Lacului Angikuni.

Când a ajuns acolo, Labelle a constatat cu stupoare că în sat nu se afla nici un om și că întreaga așezare era părăsită. În mod straniu, în multe cămine mâncarea fusese lăsată pe foc, armele localnicilor erau încărcate și hainele întinse la uscat. Cu toate acestea, niciunul dintre cei 30 de locuitori nu era de găsit.

Labelle a alertat poliția imediat. Degeaba, pentru că nici polițiștii n-au reușit să găsească vreun localnic. Oamenii legii nu au putut să explice nici de ce oamenii au lăsat totul în urmă. Singura descoperire pe care au făcut-o n-a ajutat deloc la elucidarea enigmei.

Câinii celor dispăruți au fost descoperiți înghețați, după ce muriseră de foame, deși în sat exista hrană destulă. În ciuda numeroaselor încercări de a afla soarta celor 30 de dispăruți, nici până astăzi nu se știe unde se află ei și dacă au părăsit satul de bunăvoie sau nu.

3. Locuri misterioase din Columbia – Hotel del Salto

Cascada Tequenmada are 132 de metri, care atrage mii de turiști în fiecare an. Mulți se adună în apropierea ei pentru a admira peisajul fabulos, situat la doar 30 de kilometri de capitala Columbiei, Bogota.

Situat chiar în apropierea cascadei, pe marginea unei stânci, Hotel del Salto era, până nu demult, locul de cazare ideal. Încă de la deschidere, în 1928, pragul Hotel del Salto a fost călcat de zeci de mii de turiști veniți să admire cascada.

Din păcate, de-a lungul timpului, apele râului Bogota au devenit tot mai poluate, iar interesul turiștilor pentru zonă a scăzut dramatic. Astfel că, la începutul anilor ’90, hotelul s-a închis iar de atunci zace abandonat.

În schimb, locul a devenit locul preferat al sinucigașilor, căpătând o faimă sinistră. Așa a ajuns Hotel del Salto să fie considerat un loc malefic, iar mulți localnici susțin că ar fi bântuit.

Articolul continuă pe pagina următoare →

Pagini: 1 2

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *