VIDEO Când știința o ia razna: Fermierii elvețieni au făcut găuri în vaci

Dezvoltarea tehnologiei ne-a ajutat să înțelegem lumea mai bine și să ne facem viața mai ușoară. Deși progresul sau profitul justifică întotdeauna orice tip de cercetare, în unele situații oamenii de știință aleg să facă experimente ce pot fi considerate revoltătoare sau acte de cruzime.

Un astfel de caz este cel al fermierilor elvețieni, care au montat pe vaci dispozitive care le controlează digestia. Și mai tulburător este că accesul la stomacul fiecărui animal se face printr-o gaură de 20 de centimetri, care rămâne deschisă în permanență.

Un experiment barbar?

Experimente - gauri in vaci Elvetia

Foto: goodfullness.com

Procedeul este următorul: un dispozitiv este montat chirurgical în tractul digestiv al fiecărei vaci, printr-o gaură de 20 de centimetri făcută în stomac.

Experimente - gauri in vaci Elvetia 1

Foto: sooziq.com

Apoi, pe gaură este montată o canulă, prin care fermierii pot verifica ce se întâmplă în stomacul animalului.
Atunci când animalul nu este „examinat”, gaura este acoperită cu un capac.

Experimente - gauri in vaci Elvetia 2

Foto: didikass.blogspot.com

Cercetătorii susțin că acest experiment este necesar pentru a înțelege mai bine cum se hrănesc vacile și cum procesează mâncarea.
Astfel, ei hrănesc animalele cu diverse tipuri de nutreț, iar apoi studiază procesul de digestie.

Experimente - gauri in vaci Elvetia 3

Foto: tumblr.com

Cercetătorii spun că datele a colectate astfel îi vor ajuta să îmbunătățească procesul de creștere a animalelor. Asociațiile pentru protecția animalelor au catalogat tehnica drept o barbarie și au amenințat că vor face totul pentru a opri astfel de abuzuri.

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. arsenie flosca spune:

    De ce nu fac gaura si-n cur?????Unde sunt cei de la protectia animalelor?De ce sa nu faca aceste gauri in burta ma-sii sa vada ce creaturi fata???

  2. Sorin spune:

    Acei „oameni de ştiinţă” au o gaură în creier, una de 20 de centimetri, altfel nu se poate explică totala rupere faţă de realitate. Şi da, acei „oameni de ştiinţă” mai bine şi-ar face o gaură în cur că să vadă cît este de plăcut ca cineva şi mai cretin să te scobească în „gaură” să vadă cum stai cu digestia ! Mai rămîne să facă experimente de astea şi pe alte animale, şi apoi să treacă la oameni, şi atunci să mai spui că Mengele şi doftoru cela care taie scule, or fost anormali… Sau te pomeneşti că vacile or ajuns acuma cobaii pe care poţi să experimentezi tot felul de deviaţii mintale.

  3. oarecare spune:

    SICK FUCK! De ce nu fac astfel de exprimente pe oameni? Si asa suntem foarte multi. Superb in secolul 21 stiinta este la un nivel atat de avansat incat exploatam niste animale nevinovate. Wow, felicitari stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *