E oficial: A fost descoperit un organ nou în corpul uman!

Deci, ce este acest nou organ?

Este o foiță a peritoneului, care învelește și leagă intestinul de peretele posterior al abdomenului. În popor, mezenterului i se mai spune și prapur sau prapor.

Una dintre primele descrieri ale mezenterului a fost făcută de Leonardo da Vinci, dar timp de sute de ani acest organ a fost ignorat și considerat un apendice lipsit de importanță. În ultimul secol, doctorii care au studiat mezenterul au presupus că acesta este o structură fragmentată, alcătuită din secțiuni separate, și – deci – fără importanță.

Mezenterul, organul care i-a păcălit pe toți medicii timp de secole

Dar, în 2012, Coffey și colegii săi au demonstrat, prin analize microscopice amănunțite, că mezenterul este, de fapt, o structură continuă. În ultimii 4 ani, aceștia au strâns și alte argumente care să susțină reclasificarea mezenterului ca organ individual, iar ultima lor lucrare științifică oficializează acest lucru.

Și chiar dacă nu schimbă structura anatomică a omului, această descoperire dă naștere unei noi ramuri de medicină, care va duce, în cele din urmă, la îmbunătățirea tratamentelor.

Această descoperire demonstrează că, indiferent cât de avansată este știința, există întotdeauna loc pentru noi descoperiri. Mai ales când acest necunoscut își are locul în fiecare dintre noi.

Pagini: 1 2

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *