E oficial: A fost descoperit un organ nou în corpul uman!

Corpul tău are acum un organ în plus. În toată istoria medicinei, doctorii nu au reușit să îl vadă, deși cu toții suntem dotați cu acest organ. Funcțiile sale nu sunt încă bine înțelese, iar studierea sa în amănunt ar putea ajuta la crearea de noi tratamente pentru bolile cunoscute.

Cunoscut ca mezenter, noul organ se găsește în sistemul digestiv și vreme îndelungată medicii au crezut că această structură este formată din mai multe fragmente separate. Dar ultimele cercetări au arătat că este vorba despre un singur organ.

Corpul uman real. Exponat din „Human Body Exhibition”. Foto: Tai-Tai.net

Dovada reclasificării organului a fost publicată la finalul anului 2016 în revista de specialitate „The Lancet Gastroenterology & Hepatology”.

„Avem în corp un organ care până acum nu a fost recunoscut ca atare. Descrierea anatomică transmisă de-a lungul unui secol de anatomie a fost greșită. Acest organ este foarte complex și nu este nicidecum fragmentat. Este o singură structură continuă”, afirmă Calvin Coffey, chirurg și cercetător la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, care a descoperit că mezenterul este un organ.

Doar datorită acestor noi cercetări studenții la medicină învață deja, de la finele anului 2016, că mezenterul este un organ separat. Chiar și cea mai cunoscută serie de manuale de medicină, „Anatomia lui Gray”, a fost actualizată pentru a cuprinde noua definiție a mezenterului.

Articolul continuă pe pagina 2.

Pagini: 1 2

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *