Cum arată viitorul? Cinci invenții care ne vor schimba radical viața

Internet 5G ultrarapid de la drone

Drone Internet

Foto: techworm.net

Compania Google lucrează în prezent la Proiectul Skybender, care are drept scop crearea unor drone alimentate cu energie solară care ar putea furniza Internet de mare viteză. În teorie, se estimează că dronele vor furniza servicii de internet mobil de 40 de ori mai rapide decât 4G LTE, permițând transferul de date la câțiva gigabytes pe secundă. Pentru a furniza internetul de mare viteză, Google a început să experimenteze cu unde milimetrice, care garantează accesul la un nou spectru, deoarece spectrul existent este prea încărcat.

Potrivit unui articol publicat de cotidianul britanic The Guardian, Google a construit deja câteva aparate de emisie-recepție prototip și le testează cu mai multe drone, pe care le depozitează într-un hangar de 4.500 de metri pătrați. Hangarul este situat într-un terminal proiectat inițial pentru a fi utilizat de compania Virgin pentru mult-trâmbițatele zboruri galactice. Dacă cei de la Google vor reuși să perfecționeze această tehnologie, în viitor vom putea beneficia de internet 5G la viteze pe care acum doar ni le imaginăm.

Ne apropiem de nemurire?

Imbatranire

Foto: news.in-cosmetics.com

Este foarte posibil ca prima persoană care va trăi 1.000 de ani să se fi născut deja. Așa crede cercetătorul și gerontologul Aubrey de Grey, fondatorul Fundației pentru Cercetare SENS din California. Oamenii de știință de la institutul SENS lucrează la dezvoltarea unei terapii care să elimine celulele care și-au pierdut capacitatea de a se diviza, favorizând în schimb dezvoltarea și multiplicarea celulelor viabile.

De Grey susține că dezvoltarea acestei tehnologii ar permite unei persoane de 60 de ani să-și păstreze aceeași condiție fizică timp de 30 de ani, până la vârsta de 90 de ani. Apoi, prin repetarea procesului, respectiva persoană ar putea atinge 120 sau 150 de ani, având însă corpul unei persoane de 60 de ani. Desigur, cercetările sunt abia la început și încă nu există rezultate palpabile, însă ideea tinereții veșnice nu va înceta să ne preocupe.

Pagini: 1 2

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...