Când fiecare zi e vineri, 13 – TOP 10 cei mai ghinioniști oameni din lume

7. Debbie Stevens: i-a donat un rinichi șefei sale, care apoi a concediat-o pentru că recuperarea din spital a durat prea mult.

Debbie Stevens a primit pentru binefacere o „răsplată” la care nu se aștepta

În vârstă de 47 de ani și mamă a doi copii, Debbie Stevens s-a oferit să își ajute șefa, pe Jackie Brucia, când a aflat că aceasta are nevoie de un transplant de rinichi. Atunci când donatorul lui Brucia, un prieten de familie, a fost respins de medici, aceasta a rugat-o pe Debbie Stevens dacă, într-adevăr, vrea să îi doneze un rinichi, iar femeia a răspuns afirmativ.

Totuși, chiar dacă rinichiul lui Debbie se potrivea cu organismul lui Jackie Brucia, compatibilitatea nu era de 100%, așa că organul a fost transplantat unei alte persoane, pentru ca Brucia să avanseze câteva poziții pe lista de așteptare.

După operații, când Brucia încă se recupera la domiciliu, a sunat-o pe Debbie Stevens ca să o certe și să-i spună că „ceilalți colegi de serviciu o să creadă că te tratez preferențial”. Brucia a continuat să se poarte tot mai urât cu Stevens, iar în cele din urmă a mutat-o pe un post inferior și a transferat-o cu locul de muncă la 50 de kilometri distanță de casă.

Din cauza depresiei, Debbie Stevens a fost nevoită să apeleze la psihiatru, iar avocatul ei a prezentat în scris situația companiei unde lucra, astfel că Jackie Brucia a fost concediată. (sursa)

8. George Lawrence Price, soldat: împușcat de un lunetist cu 2 minute înainte de terminarea războiului

George Lawrence Price, probabil cea mai amară ironie din statisticile morbide ale Primului Război Mondial

În timpul Primului Război Mondial, George Lawrence Price, soldat canadian, a fost împușcat mortal de un lunetist german cu doar două minute înainte de încetarea focului, ca urmare a armistițiului care a încheiat conflagrația.

La 11 noiembrie 1918, Batalionul Canadian 28 păzea toate podurile de pe Canal du Centre dintre Frameries și satul Havre, în Belgia. La ora 9.00 dimineața, batalionul a primit mesajul că toate ostilitățile vor înceta începând cu ora 11.00. Cu toate acestea, Price și un alt soldat au considerat că pozițiile lor sunt prea expuse față de inamicul care se adăpostea după zidurile de cărămidă ale unor case de pe celălalt mal.

De aceea, au organizat un grup de cinci soldați și au plecat să cerceteze casele, descoperind că, într-adevăr, în ele se ascundeau soldați germani cu mitraliere. Coanadienii i-au urmărit pe germani, care deja începuseră să se retragă, când și-au dat seama că fuseseră și ei, la rândul lor, urmăriți de un lunetist german. Acesta l-a împușcat mortal pe Price, care a murit pe loc, la ora 10.58, cu două minute înainte de încetarea focului. (sursa)

9. Denise Rossi: câștigă la loto 1.3 milioane de dolari și divorțează, dar instanța îi ia banii și îi dă fostului soț

Denise Rossi, fără bani și fără soț

După ce i-a ascuns soțului ei faptul că a câștigat 1,3 milioane de dolari la loto, americanca Denise Rossi a fost obligată de instanță să-i cedeze întregul câștig celui de care între timp a divorțat. Rossi, împreună cu mai mulți colegi de serviciu, participa în mod regulat la extragerile loto, fiecare membru al grupului contribuind cu 5 dolari. După ce norocul a dat peste ei și au câștigat împreună 6,68 de milioane de dolari, lui Denise Rossi i-au revenit 1,3 milioane.

Însă femeia nu avea nicio intenție să împartă banii cu soțul ei și, la doar o lună după eveniment, Rossi a intentat divorț. Mai mult, femeia chiar a cerut sfatul oficialilor loteriei, pentru a afla cum poate ține banii departe de soțul ei. Și, pentru a nu-i da nimic de bănuit bărbatului, în corespondența cu angajații loteriei, Rossi a folosit adresa poștală a mamei sale. Cu toate acestea, nu a putut ține secret câștigul, iar în 1996 tribunalul a obligat-o să-i plătească fostului soț întreaga sumă, în baza unui articol din Codul Familiei, care îi penalizează pe soții care falsifică sau ascund informații cu privire la banii și bunurile pe care le dețin.

Deși Rossi a susținut că a ieșit din grup înainte să câștige la loto și că a primit în dar o proprietate din partea colegilor, tribunalul nu i-a dat crezare și a obligat-o să îi plătească fostului soț 1,3 milioane de dolari. (sursa)

10. Ann Hodges: primul om lovit de un meteorit

Lui Ann Hodges, bătaia cu pietre i s-a tras din cer

În 1954, Ann Hodges a devenit prima perosoană lovită de un meteorit. Ann dormea pe canapeaua din sufragerie când asteroidul a căzut în casă prin acoperiș, a lovit aparatul de radio și a ricoșat în ea, lăsându-i o vânătaie uriașă pe șoldul stâng.

Era o după-amiază de sfârșit de noiembrie când meteoritul cât o minge de tenis i-a spart acoperișul casei și a lovit-o. Potrivit astronomilor, astfel de evenimente sunt extrem de rare, iar cele mai multe „pietre din cer” cad în oceane sau în zone izolate de pe Pământ, astfel că sunt mai multe șanse să fii lofit de fulger decât de un meteorit. (sursa)

Pagini: 1 2 3

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...