Când fiecare zi e vineri, 13 – TOP 10 cei mai ghinioniști oameni din lume

Coincidența sau destinul – indiferent în ce credem – sfidează uneori imaginația și poate schimba viața unui om atât de mult, încât până și filmele SF par mai credibile. Câteva dintre întâmplările descrise în acest articol despre cei mai ghinioniști oameni din lume sunt triste, în vreme ce altele par amuzante sau absurde. Indiferent cum le apreciați, toate au potențialul să ne conducă la o concluzie optimistă: „În comparație cu oamenii ăștia, eu am avut noroc în viață.”

1. Inventatorul saxofonului: căzut în cap de la etaj, ars, otrăvit, sufocat și lovit de cancer

Adolphe Sax, inventatorul saxofonului, a căzut în cap de la etajul trei, a băut un bol de apă cu acid sulfuric, a fost ars într-o explozie de praf de pușcă, a căzut pe o tablă încinsă, a fost otrăvit și sufocat în propriul dormitor, a fost lovit în cap cu o piatră de pavaj și a fost salvat de la înec dintr-un râu.

Adolphe Sax, părintele saxofonului, a fost unul dintre cai mai ghinioniști oameni de pe planetă

Părinții lui Adolphe Sax au fost creatori de instrumente muzicale, un meșteșug pe care și el l-a deprins de la o vârstă fragedă. A avut succes în timpul vieții, în special cu saxofonul, instrument care i-a întipărit numele în istorie. Cu toate acestea, copilăria lui Adolphe Sax a fost plină de evenimente nefericite, în care moartea i-a dat deseori târcoale, ceea ce i-a atras porecla de „micuțul Sax-fantoma” în rândul vecinilor săi. Mai mult, a dat și faliment de două ori în timpul vieții, a suferit de cancer la buze (boală de care s-a vindecat) și, în pofida succesului pe care l-a avut, a murit sărac. (sursa)

2. Walter Summerford: lovit de fulger de trei ori în timpul vieții și încă o dată după moarte

Walter Summerford: căutat de fulger, viu sau mort

Walter Summerford a fost toată viața un tip activ, ceea ce, probabil, i-a crescut șansele de a fi lovit de fulger. Lucrul acesta s-a și întâmplat de trei ori. Recordul său a fost depășit de un alt bărbat, Roy Sullivan, care a fost lovit de fulger de 7 ori în timpul vieții. Dar ceea ce îl face special pe Walter Summerford este că în 1916, la 4 ani de la moartea sa, piatra funerară de pe mormântul său a fost și ea lovită și crăpată de fulger. (sursa)

3. Ronald Wayne a vândut pe 800 de dolari acțiuni Apple care acum valorează 35 de miliarde

Ronald Wayne arată primul logo al Apple. A vândut acum 40 de ani acțiuni care astăzi valorează 35 de miliarde de dolari

Unul dintre cofondatorii Apple, Ronald Wayne, și-a vândut partea de 10% din acțiuni pentru 800 de dolari pentru că i s-a părut prea dificil să lucreze cu Steve Jobs și Steve Wozniak. Dacă ar fi rămas în companie, acțiunile sale ar fi valorat acum 35 de miliarde de dolari.

La 42 de ani, Ronald Wayne a fondat Apple alături de Steve Jobs și Steve Wozniak și chiar a desenat primul logo al companiei. Însă Wayne a ajuns să nu îl mai suporte pe Jobs, pe care îl credea manipulator și prea încăpățânat în deciziile sale. Chiar dacă, privind retrospectiv, pare ghinionul vieții sale, Wayne susine că nu regretă decizia pe care a luat-o acum 40 de ani. (sursa)

Articolul continuă pe pagina 2.

Pagini: 1 2 3

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...