Acest călugăr meditează într-un cazan cu ulei încins, deasupra focului

Călugării budiști din provincia thailandeză Nong Bua Lamphu practică un ritual de meditație total neobișnuit. Un călugăr meditează în poziția lotusului într-un cazan cu ulei încins, deasupra focului. Pe parcursul rugăciunii, călugărul pare a suporta fără dificultate căldura dogoritoare în mijlocul căreia este așezat. Bulele ce se ridică la suprafață par a fi un indiciu clar că uleiul în care este așezat călugărul fierbe cu adevărat.

Calugar budist in ulei incins

Abilitatea acestor călugări de a sfida legile fizicii este catalogată de unii drept „magie”, în vreme ce alții sunt de părere că la mijloc este o șarlatanie. Potrivit profesorului Jessada Denduangboripant, de la Universitatea Chulalongkorn, nu există nicio dovadă că uleiul fierbe cu adevărat. „Singurul mod de a dovedi că este o înșelătorie este să măsurăm temperatura uleiului în care stă călugărul. Uleiul nu arată ca și cum ar fierbe, iar cazanul arată pur și simplu ciudat. Recipientul ar putea avea fund dublu, pentru a izola căldura”, afirmă Denduangboripant.

Profesorul nu se oprește aici. El afirmă că există mai multe modalități prin care această iluzie poate fi reprodusă, așa cum a demonstrat într-o prezentare video din 2012, în care pare că atinge uleiul în fierbere fără să se rănească. Trucul constă în adăugarea unei cantități de apă înainte de a turna uleiul. Astfel, apa va absorbi toată căldura, iar uleiul nu va mai atinge punctul de fierbere.

Potrivit descrierii clipului YouTube în care călugărul face acest exercițiu incredibil, „pe suprafața vasului este pus un mănunchi de ierburi, pentru a reduce căldura, însă aceasta nu scade cu nimic gradul de periculozitate al exercițiului. Prin realizarea acestei probe, călugării budiști își dovedesc forța și determinarea în fața credincioșilor.”

Sursa: OddityCentral.com

Ți-a plăcut articolul? Spune-ți părerea