7 sculpturi fascinante care sfidează legile fizicii

Când vizitezi un oraș mai mare, e aproape imposibil să nu întâlnești în cale un monument sau o statuie. Indiferent că sunt dedicate unor personalități sau evenimente locale sau oamenilor care au marcat istoria mondială, sculpturile înfrumusețează arhitectura oricărui oraș.

Unele monumente – precum Cristo Redentor din Rio de Janeiro sau Statuia Libertății din New York – au devenit emblemele orașelor în care se află. Altele, mai puțin cunoscute, sunt apreciate nu pentru popularitate, ci pentru originalitate.

Iată câteva sculpturi fascinante din întreaga lume, create de artiști care au sfidat regulile pentru a crea ceva unic.

1. Țara Minunilor din Canada

Sculpturi - Tara minunilor

Foto: flickr.com – Neil Howard

Dacă te vei afla vreodată în Calgary, trebuie neapărat să vezi acest monument. El este format dintr-un cadru de sârmă de 12 metri înălțime și a fost creat de sculptorul spaniol Jaume Plensa.

Atunci când te afli în interior, vei observa că sârma este îndoită în așa fel încât să arate ca o față de om.

2. Karma, SUA

Sculpturi - Karma

Foto: flickr.com – Alyx Dellamonica

Sculptura coreanului Do-Ho Suh îi întâmpină pe vizitatorii galeriei de artă Albright-Knox din New York. Deși are doar 7 metri înălțime, modul în care a fost realizată o face să pară infinită.3. Diamantele din Australia

Sculpturi - Diamante

Foto: flickr.com – russellstreet

În ciuda aparențelor, fotografia de mai sus n-a fost rotită. Artistul neozeelandez Neil Dawson obișnuiește să creeze sculpturi pe lângă care nu poți să treci indiferent.

Efectul de levitație al acestei opere de artă a fost creat cu ajutorul unor sârme abia vizibile. Diamantele lui Neil Dawson pot fi văzute în Canberra, Australia.

4. Echilibru perfect, Dubai

Sculpturi - In echilibru

Foto: brightside.me

Acest miracol din bronz sfidează complet legile fizicii. E foarte greu să-ți imaginezi că sculptura polonezului Jerzy Kedziora nu se va răsturna la prima pală de vânt sau din cauza gravitației. Și totuși, ea stă mereu în aceeași poziție.
5. Scara infinită din Sydney, Australia

Sculpturi - Scara infinita

Foto: flickr.com – Matthew Perkins

Această scară spre cer, creată de artistul David McCracken, are un secret: fiecare treaptă este mai mică decât cea dinaintea ei. Astfel, atunci când te uiți la ea, ai impresia că nu se va termina niciodată.

6. Atletul din Atena

Sculpturi - Atletul

Foto: panoramio.com

Indiferent din ce punct privești această sculptură, ai impresia că se află în mișcare. Imensul monument a fost creat de sculptorul Costas Varotsos dintr-un număr impresionant de bucăți de sticlă de culoare verde închis.7. Ali și Nino, SUA

Sculpturi - Ali si Nino

Foto: brightside.me

Această sculptură dinamică, semnată de Tamara Kvesitadze, a fost inspirată dintr-o poveste de dragoste. Cei doi îndrăgostiți se află într-o perpetuă mișcare: întâi se îndreaptă unul spre altul, contopindu-se, iar apoi se separă treptat, sugerând ideea inevitabilei despărțiri.

3 comentarii

  1. Cosmin 5 mai 2017
  2. Enache Alexandra 6 mai 2017
  3. Constantin Marinescu 6 mai 2017

Ți-a plăcut? Spune ce crezi!