7 fotografii fascinante și tragediile incredibile din spatele lor

După ce le vezi, unele imagini îți rămân în minte tot restul vieții. Sunt fotografii fascinante, ce surprind dramatismul ieștit din comun al momentului la care fotograful a fost cândva martor direct. Uneori, fotografiile sunt atât de puternic impregnate emoțional, încât simțim tragedia și noi, privitorii.

Suntem oameni și rezonăm la trăirile de fericire sau de groază ale semenilor noștri. Se numește empatie și este un lucru normal.

În acest articol, vă prezentăm un grupaj de 7 fotografii fascinante și dramatice, surprinse în momente distincte din istorie. Nu există nicio legătură între ele, dar fiecare poate naște un șir lung de întrebări care încep la fel: „De ce… ?”

1. Tragedia din Bhopal

fotografii fascinante

Un copil este îngropat de tatăl său după explozia de la uzina Union Carbide din Bhopal, care a eliberat în atmosferă un nor de gaz toxic care a ucis pe loc peste 2.200 de oameni în decembrie 1984.

Explozia a avut loc în noaptea de 2-3 decembrie 1984, la fabrica de pesticide Union Carbide India Limited. Accidentul a cauzat degajarea în aer a unui volum enorm de izocianat de metil și alte substanțe toxice. Peste 500.000 de oameni au fost afectați de gaz. În total au fost 3.787 de victime, dintre care 2.259 de oameni au murit pe loc.

Cei doi fotografi care au documentat tragedia se numeau Pablo Bartholomew și Raghu Rai. Au ajuns la o înmormântare unde un bărbat își îngropa copilul (cel din imagine). Cum fotografii nu au întrebat despre cine era vorba, identitatea copilului a rămas necunoscută. Ulterior, această fotografie a devenit celebră în jurul lumii. (surse: 1, 2)

Articolul continuă pe pagina următoare →

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Claudiu spune:

    Interesanta pagina insa faptul ca trebuie sa dai pagina dupa pagina pt a vedea un articol mi se pare..aiurea. Inteleg nevoia de accesari pt publicitate dar multi se pot plictisi de acest mod de a citi un articol. Succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *