20 de fenomene rare și absolut spectaculoase, despre care nu o să crezi că se petrec pe Pământ

Ne fascinează și ne îngrozesc în același timp. Despre cele mai multe dintre ele habar nu avem că există. Unele par manifestări ale unor ființe celeste, mesaje de dincolo de lume sau experimente izvorâte dintr-o știință misterioasă, o alchimie străină de noi. Originea lor pare tot atât de neverosimilă precum formele în care aleg să se manifeste. Vă prezentăm în continuare 20 de fenomene naturale care ne demonstrează că lumea este încă plină de mistere care așteaptă să fie descoperite.

1. Stalactitele de gheaţă

fenomene-meteo-1

Stalactitele de gheaţă sunt echivalentul subacvativ al țurțurilor. Se formează sub gheaţă, atunci când un flux de apă extrem de rece și cu salinitate ridicată se scurge din ghețari și intră în contact cu apa oceanică.

2. Fulgerele vulcanice

fenomene-meteo-2

Norul de cenușă și de gaze eliberat în timpul erupțiilor vulcanice are o încărcătură electrostatică uriașă. Din această cauză, în anumite cazuri (destul de rare), acest fenomen poate genera furtuni electrice violente.

3. „Spiridușii”

fenomene-meteo-3

Aceste forme pline de culoare sunt rezultatul descărcărilor electrice din atmosferă.

4. Curcubeiele de foc

fenomene-meteo-4

Curcubeiele de foc se formează atunci când lumina este reflectată de cristalele de gheață din norii aflați la mare altitudine. Halourile lor sunt atât de mari, încât par adesea paralele cu linia orizontului.

5. Curcubeiele albe

fenomene-meteo-5

Surprinzător, acestea nu se formează după ploaie, ci apar atunci când este ceață. Condensul reflectă puțină lumină și, drept urmare, culorile curcubeului sunt foarte slabe – spre alb, nicidecum atât de vii precum cele ale unui curcubeu normal.

Pagini: 1 2 3 4

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 12 noiembrie 2016

    […] invocată cel mai frecvent sunt vârtejurile de apă, adică niște mici tornade care se formează în zonele de coastă și care împrăștie pe țărm […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *