15 lucruri aparent de necrezut, dar absolut adevărate

Realitatea este de multe ori mai ciudată decât ficțiunea. Sunt momente când întoarcem pe toate părțile lucruri despre care aveam convingerea că sunt trucaje sau minciuni și ne dăm seama, surprinși, că avem de-a face cu ceva cât se poate de real. Exemple de situații în care „viața bate filmul” există cu miile. Vă prezentăm în continuare 15 lucruri care par incredibile, dar care sunt 100% adevărate.

1. Uterul poate cădea prin vagin

Prolapsul uterin este o afecțiune medicală ce constă în schimbarea poziției uterului și este de două tipuri: incomplet, atunci când uterul se deplasează până în vagin, sau complet, atunci când o parte a acestuia iese din vagin. Prolapsul apare atunci când mușchii și ligamentele care ancorează uterul de pelvis slăbesc, iar acesta începe să se deplaseze.

Slăbirea mușchilor și ligamentelor poate avea diverse cauze, printre care nașterea, înaintarea în vârstă, tusea cronică sau obezitatea.

2. Vacile omoară anual mai mulți oameni decât rechinii

Cuvinte precum „agresiv” sau „mortal” sunt folosite pentru a caracteriza tigrii, crocodilii sau rechinii, și nicidecum atunci când vorbim despre vaci. Cu toate acestea, statisticile arată că vacile ucid anual mai mulți oameni decât rechinii. Rechinii ucid, în medie, 5 oameni în fiecare an, în timp ce vacile fac nu mai puțin de 22 de victime.

Anual, 22 de oameni mor uciști de aceste erbivore

În mod surprinzător, în majoritatea cazurilor, vacile atacă intenționat și în grup. Atunci când atacă, animalele se adună în cerc, cu fața spre exterior, și își lasă capetele în jos în timp ce lovesc pământul cu copitele. Liderul grupului inițiază atacul, iar restul îl urmează. Cel mai adesea, vacile atacă oamenii care plimbă câini și motocicliștii.

3. Există un loc pe Pământ unde nu a plouat de două milioane de ani

Atunci când suntem întrebați care este cel mai arid loc de pe Pământ, ne gândim imediat la zone deșertice, precum Sahara sau Gobi. Dacă am răspunde așa, ne-am înșela amarnic. De fapt, că cel mai arid loc din lume se află în Antarctica. Zona, care se întinde pe o suprafață de 4.800 de kilometri pătrați, se numește Dry Valleys (Văile Seci) și își merită numele pe deplin.

3. Locul unde nu a mai plouat de 2 milioane de ani

Dry Valleys „întrece” la umiditate orice loc de pe Pământ

În Dry Valleys n-a mai plouat de aproape 2 milioane de ani. Singurele surse de apă prezente în regiune sunt Lacul Bonney, care este acoperit în permanență de un strat de 3-5 metri de gheață și în apropierea căruia pot fi văzute cadavre mumificate de focă, și Lacul Vanda, cu o apă de trei ori mai sărată decât oceanul.

4. Avocado conține de două ori mai mult potasiu decât bananele

Alegeți avocado atunci când aveți nevoie de o cură de potasiu

Majoritatea oamenilor cred că bananele sunt sursa cea mai bogată de potasiu. De fapt, avocado conține de două ori mai mult potasiu decât bananele. Practic, un avocado pe zi asigură o treime din doza necesară de vitamina K. De asemenea, acest super-fruct este bogat în vitamina B6, vitamina C, acid folic și acid pantotenic și are numeroase beneficii: îmbunătățește vederea, sporește fertilitatea și contribuie la pierderea în greutate.

5. Dacă ai ambele brațe, ai mai multe decât media

Pare stupid, dar un om cu două brațe este „dotat” peste medie

În fiecare an, un anumit număr de persoane își pierde unul sau ambele brațe din cauza accidentelor sau războiului. Așadar, din punct de vedere matematic, putem trage concluzia că o persoană care are ambele brațe are mai multe brațe decât media. Sună paradoxal sau stupid, nu-i așa?

Haideți să dovedim acest lucru printr-un calcul simplu:

Imaginați-vă un oraș cu 1.000 de locuitori. Dintre acești 1.000 de oameni, o persoană suferă un accident în urma căruia își pierde un braț. Astfel, numărul total de brațe din oraș devine 1.999, iar numărul mediu de brațe devine 1.999 : 1.000 = 1,99, adică mai puțin de 2.

Iată cum un simplu calcul demonstrează că o persoană care are ambele brațe are mai multe brațe decât media.

Articolul continuă pe pagina 2.

Pagini: 1 2 3

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...