10 lucruri nebunești pe care oamenii le credeau despre femei

6. Menopauza este consecința unei boli fizice sau psihice

Menopauza

Foto: commons.wikimedia.org

Au fost momente în istorie când femeia la menopauză a fost considerată bolnavă. Unii credeau că această stare absolut naturală era o boală fizică, în timp ce alții credeau că este vorba de o boală psihică, ce poate fi tratată cu substanțe puternice. În secolul al XIX-lea, printre tratamentele utilizate pentru a vindeca menopauza se numărau opiumul, canabisul sau vinul. Bineînțeles, fără rezultat.

7. Femeile au mai puțini dinți decât bărbații

Femei dinti

Foto: commons.wikimedia.org

„Bărbații, dar și berbecii, țapii și porcii au mai mulți dinți decât femeile, oile, caprele și scroafele; în cazul altor specii de animale, încă nu s-au făcut observații” – asta afirma tot Aristotel.

Deși a fost căsătorit de două ori, faimosul filosof grec nu și-a pus niciodată problema să le numere dinții consoartelor sale. Conform logicii lui Aristotel, dacă iapa are mai puțini dinți decât calul (ceea ce este adevărat), înseamnă că și bărbatul are mai mulți dinți decât femeia.

8. Sânii există pentru a ține de cald inimii

Sani

Foto: messynessychic.com

În secolul al XIV-lea, medicul francez Henri de Mondeville îi scria regelui Franței că sânii femeii au fost puși de creator la nivelul pieptului pentru a putea fi priviți mai ușor. Tot Mondeville afirma că sânii și inima au o legătură simbolică, rolul sânilor fiind acela de a ține cald inimii.

9. Vaginul are dinți

Vagin cu dinti

Foto: alamy.com

Potrivit unor povești din folclor, vaginul poate dezvolta dinți, iar orice bărbat care se atinge de o femeie dotată cu un astfel de organ riscă să fie castrat. Cel mai probabil, aceste povești erau promovate pentru a descuraja sexul cu femei necunoscute și violurile.

10. Trupul unei virgine are proprietăți vindecătoare

Virgine

Foto: commons.wikimedia.org

În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, medici precum Thomas Sydenham și Herman Boerhaave obișnuiau să le recomande pacienților în vârstă să doarmă noaptea lângă o virgină. Această practică, destul de răspândită, pornea de la ideea că trupul unei virgine are proprietăți curative și ajută la menținerea tinereții.

În acele vremuri, medicii credeau că umezeala și căldura emanate de fecioare se transferă asupra bărbatului în vârstă care doarme alături, revitalizându-l.

Pagini: 1 2

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *