10 fotografii șocante și teribilele povești din spatele lor

3. Un bărbat și o femeie alături de cadavre canibalizate, în timpul marii foamete din Ucraina (1921-1922)

Foametea din Ucraina

Cazurile de canibalism erau întâlnite în special în zonele rurale
Foto: Wikipedia.com

Foametea din 1921-1922 din Ucraina a venit după cei șase ani și jumătate de violențe ai Primului Război Mondial, revoluția bolșevică din Rusia și Războiul Civil Rus, dublate de o secetă puternică. Foametea a început în primăvara lui 1921 și a fost atât de gravă, încât cei veniți cu ajutoare au fost șocați de numărul mare de cadavre pe care le-au găsit pe străzile Kievului.

Situația era și mai gravă în zonele rurale, unde oamenii reușeau cu greu să supraviețuiască. Lucrurile au mers atât de departe, încât autoritățile i-au sfătuit pe oameni să macine oasele animalelor moarte și să le transforme în făină, pentru a face pâine. Nu se știe exact câți au recurs la canibalism, însă în zonele din bazinul Volgăi acest fenomen era des întâlnit, așa cum o demonstrează și fotografia de mai sus, publicată de AlphaHistory.com.

4. Un călugăr budist își dă foc în semn de protest

Calugar budist

Foto: rarehistoricalphotos.com

Regimul lui Primului-Ministru vietnamez Ngo Dinh Diem a fost unul extrem de tumultuos. În mai 1963, în timpul sărbătorii sacre a budiștilor, Vesak, adepților acestei religii le-a fost interzis să arboreze drapeluri budiste în orașul Hue. Potrivit Wikipedia.com, Premierul Diem era un adept convins al religiei catolice și a suținut politici de persecuție și oprimare a budiștilor, care erau majoritari.

Intoleranța religioasă a lui Diem a stârnit indignare printre budiști și civili, care au organizat demonstrații și proteste cerând libertatea religioasă. Mulți dintre protestatari au fost uciși în confruntări. Conflictele au generat situații disperate, cum a fost cea a lui Thich Quang Duc, călugărul budist care și-a dat foc în mijlocul unei intersecții aglomerate din Saigon, în semn de protest.

Articolul continuă pe pagina 3.

Pagini: 1 2 3 4 5

Articole fascinante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *